Vi erbjuder smidig hemleverans! Vi erbjuder smidig hemleverans!
Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Grillar

 

Vilken grill är då bäst? Gasolgrill, elgrill eller kolgrill? Valet är sannerligen inte enkelt och vi kan inte göra det för dig.
Det vi däremot har gjort är att samla riktigt schyssta gasolgrillar, kolgrillar, elgrillar samt ett stort sortiment av de bästa grilltillbehören på ett ställe.

Oavsett vilken typ av grill du är ute efter eller om du bara vill ge din nuvarande grilluppsättning ett ansiktslyft så kan du göra det hos oss!

VILKEN GRILL SKA JAG VÄLJA?

Kolgrill

En odödlig klassiker som i stort sätt alla har provat att grilla på. Ofta får man höra från kolfantaster att detta är det enda riktiga sättet att grilla och få äkta grillsmak, men om sanningen ska fram är det nog inte smaken skillnaden sitter, men självklart finns det andra för- och nackdelar. En kolgrill är ofta mindre och lättare, tillverkade i slitstark emalj och väldigt väderbeståndiga. Införskaffa ett skydd och du kan ha din kolgrill ute året om utan problem.

Det finns många tips, tricks och knep för att gå till den bästa glödbädden när du grillar. Med en större kolgrill har du möjligheten att styra värmen bättre eftersom att du kan placera din kol smart. Lämna en sida fri från kol så att köttet kan vila i lägre temperatur utan att brännas vid. En större kolgrill låter dig också flytta kolgallret upp och ner för att enkelt reglera och ha full koll över grilltemperaturen.

Gasolgrill

En vardagshjälte som imponerar med jämn grilltemp och yta. Om du är en vardagsgrillare är gasolgrill det bästa valet eftersom du bara med en knapptryckning får upp värmen. Den största skillnaden mellan kol och gasol skulle vi säga är att du får en mycket jämnare värme som kan kontrolleras med fingerspetskänsla via en värmeregulator.

Gasolgrillar kommer med många olika typer av brännare och antal beroende på varumärke och storlek. Men en tumregel att hålla koll på är att ju fler brännare din gasolgrill är utrustad med ju enklare blir det att lyckas med flera värmezoner. Större gasolgrillar har också sidobrännare som gör att du verkligen kan flytta ut hela köket! Koka potatis på sidobrännaren, fixa kött och grönt på gallret - perfekt på sommaren!

Kamadogrillar

En keramisk grill med förstklassig isolering och effektivitet. Brukar ses lite som grillarnas grill med sin mångsidhet. Det kan låta fjantigt men vi tror verkligen att du kommer uppleva en ny smakupplevelse med en kamadogrill. En keramisk grill gör att råvarorna faktiskt behåller sin saftighet på ett annat sätt jämfört med en tradtionell kol- eller gasolgrill. Det är perfekt att laga långkok i en kamadogrill, till exempel pulled pork, brödlimpor eller rökt fisk.

En fräck egenskap är att den är i princip helt självrengörande tack vare keramiken. Skulle du vilja rengöra grillen så värm upp den utan mat i och låt stå i cirka 30 minuter. Matresterna kommer att förbrännas och insidan kommer att bli som ni. När den svalnat kan du finputsa värmedefelektorn och gallret och helst utan vatten eller rengöringsvätskor. Lita på att grillen gör jobbet!

NYHETER FRÅN WEBER

SmokeFire EX4 GBS Träpelletsgrill

Smaken framför allt

SmokeFire ger den bästa autentiska grillsmaken, oavsett vad du är sugen på. Den har ett temperaturspann från 95–315 °C som ger stora möjligheter att bryna, röka, baka och allt därtill. Oavsett om du är sugen på en saftig biff, grillade revbensspjäll, pulled pork, pizza, hamburgare eller dessert, så är det här den enda grill du behöver för all typ av grillning. Med Weber Connect är det enkelt att grilla till perfektion. Det är en grillsupport inbyggd i grillen, som skickar stegvisa instruktioner till din smartphone. Den säger till när det är dags att vända och när maten är klar att serveras.

Beräknat leveransdatum 21 mars

Weber Connect Smart Grilling Hub

Förvandla vilken grill som helst till en smart grill!

Weber Connect smart grill-hub är din hemliga ingrediens för perfekt grillresultat. Detta är en grillassistent som skickar stegvisa beskrivningar direkt till din smartphone. Här finns allt, från nedräkningstimer för när maten är klar till information när det är dags att vända och servera. Allt du behöver göra är att titta på telefonen så vet du att allt fungerar som det ska och du får perfekt grillresultat.

Beräknat leveransdatum 21 mars

Weber Master-Touch GBS C-5750 Kolgrill - Ocean Blue

Ny färg på succé-kolgrillen​

Master-Touch-grillen förenar den traditionella känslan av att kolgrilla med nya innovativa funktioner och en dos bekvämlighet. Med det medföljande Gourmet BBQ System-grillgallret kan du laga frukost, låta ett långkok småputtra eller grilla en frasig pizza ute i det fria. Förbättrad ventilation i baljan gör att du nu kan grilla och röka i en och samma grill, och funktioner som Tuck-Away lockhållare och One-Touch rengöringssystem gör kolgrillning till vardags mycket bekvämare.

LILLA RÖKSKOLAN

Kallrökning

Det som röks ska befinna sig lite längre från värmen och temperaturen ska överhuvudtaget vara ganska ljummen. Från 15°C till 30°C är optimalt för kallrökning som konserverar maten effektivt. Till skillnad från varmrökning ska maten rökas längre vid kallrökning. På sommaren kan det vara en lite knepigt att kallröka på grund av lufttemperaturen. Det enklaste kan vara att använda en röklåda, blötlägga rökspånen och sedan bränna dem snabbt med en brännare.

Varmrökning

Varmrökning är den metod som främst används vid en äkta BBQ. Varmrökning ska tillaga maten direkt och behöver därför en värmekälla i kombination med röken. Det kan vara en grill, spis eller en specifik smoker.

Eldriven rök

Att använda en eldriven separat rök är effektivt och enkelt. Muurikka har två olika elrökar som gör varmrökningen i princip omöjlig att misslyckas med.

Kol eller gasol

I en kolgrill räcker det att lägga rökspån på kolbädden för att få till en härlig röksmak. I en gasolgrill kan man använda sig av aluminiumfolie eller en röklåda där man lägger rökspånen.

10 GRILLTIPS!

  1. Övning ger färdighet - Det bästa sättet att lära sig grilla på är att grilla. Prova dig fram och lär av dina misstag/framgångar!
  2. Tålamod - Vänta alltid tills grillen är riktigt varm innan du lägger på det du vill grilla. Det tar ca 30 minuter för briketter och 20 minuter för kol att uppnå perfekt temperatur.
  3. Rumstemperatur - Låt köttet vila både före och efter grillning. Alla smaker kommer bättre fram om köttet har rumstemperatur när man lägger det på grillen och om det får vila en stund efter grillningen.
  4. Olja - Grillgallret skall vara rent och riktigt varmt så maten inte fastnar. Olja gärna in det rena gallret med en neutral matolja.
  5. Droppsäkra - Skrapa av marinaden innan du lägger maten på grillen så att den inte droppar ner i glöden och fattar eld.
  6. Grilltid efter råvara - Lägg inte för mycket på grillen samtidigt, risken är att något hinner kallna innan man skall äta om man t.ex. grillar squash, korv och kött samtidigt.
  7. Rätt placering - Tunna köttbitar grillas snabbt på den varmaste delen av grillen, större bitar kräver mindre värme och längre tid för att bli riktigt bra.
  8. Termometer - Köp en bra grilltermometer, gärna en digital så du slipper chansa på om köttet är klart.
  9. Tillbehören - Satsa på goda, kalla tillbehör som tsatsiki eller salsa. En örtolja som man snabbt mixar i en blender eller med en stavmixer smakar underbart!
  10. Rengör - Rengör grillgallret när det fortfarande är varmt med en stålborste.

WEBERS GRILLRECEPT

RECEPT

Kungsfisk med avokadosalsa

Fisk på grillen blir så där härligt rökigt med en skön medelhavskänsla. Här tillsammans med en fräsch avokadosalsa med tomat och koriander.

Du Behöver:

2 personer
  • 2 hela kungsfiskar à ca 350 g
  • 1 lime
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • salt och peppar
Avokadosalsa
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • ½ rödlök
  • 2 salladslökar
  • ½ chili
  • 1–2 msk citronsaft
  • 1 liten näve färska korianderblad
  • vegetabilisk olja

Gör så här:

I köket

  1. Skrapa bort fjällen med en kniv och skölj fiskarna under kallt vatten.
  2. Pensla med olja utanpå och salta och peppra både inuti och utanpå. Lägg skivad lime i buken. Lägg fisken i grillhalstret och stäng det med ett klick.
  3. Avokadosalsa: Tärna avokado och tomater. Hacka rödlöken fint, skär salladslöken och chilin i fina strimlor och grovhacka korianderbladen. Vänd samman alltihop till en salsa. Smaka av med limesaft, lite olja, salt och peppar och servera till fisken.

Vid grillen

  1. Fyll skorstenständaren till hälften med Weberbriketter och gör i ordning grillen för grillning över hög värme, ca 240–250 grader. Lägg grillhalstret på grillen och grilla fiskarna i ca 15 minuter per sida, tills de har en innertemperatur på 60 grader.

Du kan kolla om fisken är färdig genom att lyfta upp lite av köttet på den tjockaste delen av fisken för att se om benen är vita. Är benen vita så är fisken färdig.

Entrecôte med tartarsås och grillat bröd

En enkel rätt på en lyxig råvara!

Du Behöver:

4 portioner
  • 600 g entrecôte
  • Havssalt och svartpeppar
  • 8 msk tartarsås
  • 4 skivor levainbröd eller annat
  • surdegsbröd
  • 2 timjankvistar
  • Persilja, hackad

Gör så här:

  1. Salta och peppra entrecôten i god tid så smakerna tränger in i köttet.
  2. Stick en digital stektermometer i en av skivorna, lägg dem på gallret och grilla med direktgrillning. Vänd ofta, köttet släpper mycket fett som lätt börjar brinna om man inte är tillräckligt aktiv.
  3. Lyft köttet från gallret när det har en innertemperatur på 50° och låt det vila inlindat i folie på en skärbräda.
  4. Grilla brödet på båda sidor och bred ut 2 msk tartarsås på varje skiva. Skär upp köttet och lägg ovanpå. Toppa med repad timjan, persilja och havssalt. Servera med en grönsallad.

Pizza med getost

Baka pizza med Big Green Egg? Det är enklare än du tror. Och resultatet är minst lika gott som när den bakas i en autentisk stenugn.

Du Behöver:

4 personer

Pizzadeg

  • 150 ml ljummet vatten
  • 3,5 g torrjäst
  • ½ tsk socker
  • 250 g mjöl + extra för att mjöla
  • ¼ tsk salt
  • ½ msk olivolja

Topping och sallad

  • 100 g getost
  • 2 små zucchiner
  • 4 baby-gemsallad
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 citron
  • 8 kvistar timjan
  • 2 msk honung
  • 2 msk yoghurt
  • 50 g rökta mandlar

Gör så här:

  1. Häll upp hälften av vattnet i en skål och lös upp jästen och sockret i vattnet. Blanda mjöl med salt, olivolja och resten av vattnet i en skål. Tillsätt den upplösta jästblandningen och knåda till en smidig och elastisk deg. Täck över med plastfolie och låt jäsa på en varm plats i ca 30 minuter. Ta fram getosten ur kylen så att den blir rumstempererad.
  2. Tänd grillkolen och värm till 200°C. Skär bort ungefär en tredjedel av zucchinins smala ände (den ska användas som pizzatopping). Dela resten av zucchinin på längden i fyra bitar. Dela salladshuvudena och ringla lite olivolja över dem och zucchinibitarna. Dela citronen.
  3. Lägg zucchinibitarna och citronhalvorna på grillgallret. Stäng locket och grilla zucchinin ca 8 minuter. Vänd zucchinin och citronen varannan minut. Lägg de delade salladshuvudena på gallret efter ca 6 minuter och grilla ca 1 minut på vardera sida. Stäng locket på grillen efter varje moment.
  4. Ta upp grönsakerna och citronhalvorna från gallret. Lägg grönsakerna i en skål och spara citronhalvorna till senare. Lyft grillgallret och placera convEGGtor under gallret och lägg pizzastenen ovanpå. Stäng locket på grillen och öka temperaturen till 300 °C.
  5. Knåda pizzadegen igen och dela i fyra lika stora bitar. Mjöla arbetsbänken och en kavel och kavla ut de fyra degbitarna till fyra tunna pizzor. Smula sönder getosten till en mjuk massa och bred ut över pizzorna. Skiva ungefär 10 skivor av den sparade zucchinin till varje pizza. Riv bladen från timjankvistarna, strö över pizzorna och ringla en halv matsked honung över varje pizza. Krydda med färskmalen peppar.
  6. Lägg den första pizzan på pizzastenen. Stäng locket på grillen och grädda pizzan i 5-6 minuter tills kanten är vackert gyllenbrun. Pressa saften från en halv grillad citron över den grillade zucchinin och salladshuvudena. Ringla olivolja över och krydda generöst med salt och peppar. Blanda salladen, ringla yoghurt över och strö över de rökta mandlarna.
  7. Ta upp den första pizzan från bakstenen och lägg nästa pizza på stenen. Skär pizzan i bitar. Servera den första pizzan med salladen och den andra citronhalvan för den som vill pressa extra citronsaft över pizzan eller salladen. Grädda sedan övriga pizzor, så att det hela tiden finns varma pizzor på bordet.

 

 

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22