Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Vilken grill är då bäst? Gasolgrill, elgrill eller kolgrill? Valet är sannerligen inte enkelt och vi kan inte göra det för dig. Det vi däremot har gjort är att samla riktigt schyssta gasolgrillar, kolgrillar, elgrillar samt ett stort sortiment av de bästa grilltillbehören på ett ställe. Oavsett vilken typ av grill du är ute efter eller om du bara vill ge din nuvarande grilluppsättning ett ansiktslyft så kan du göra det hos oss!

 

VILKEN GRILLARE ÄR DU?

Att välja grill kan vara en klurig uppgift. Kol eller gasol brukar vara den första frågan som dyker upp. 
Börja i andra änden i stället! Fundera på hur och när du grillar och välj den grill som passar din personlighet bäst.

Stora Familjegrillaren

Med en stor familjegrill på terrassen kommer du att få skämtsamma kommentarer om hur du behövde en lastbil för att få hem den. Men det struntar du i, för du gillar din grill! Och den är perfekt när du bjuder hem hela kompisgänget på grillfest, tack vare den stora grillytan. Ett hett tips är Weber Genesis II E-410 som är utrustad med fyra brännare och har inbyggda Flavorizer Bars som garanterar en perfekt grillsmak.

Lyxgrillaren

Investera i en lyxig grill från Broil King, modellen Regal 590 är en komplett gasolgrill av bra kvalitet, som du kommer att ha glädje av i många år framöver. Grillens smarta elektroniska Sure-liteTM-tändning gör det enkelt att tända upp grillen. Med det geniala Flav-R-Wave-grillsystemet och de 5 Dual Tube-brännarna som värms jämnt och effektivt är du säker på att din mat får en saftig och utsökt grillsmak varje gång.

Balkonggrillaren

Lyckos dig som har en balkong att sitta och mysa på! Men innan du börjar grilla på balkongen bör du förvissa dig om att det är ok. Det finns inga generalla regler för balkonggrillning, utan det är hyresvärden eller bostadsrättsföreningen som bestämmer om du får grilla eller inte. Med en elgrill behöver du inte oroa dig för att råka störa grannarna med rök och os, den osar knappt alls.

Designgrillaren

Tycker du att det är lika viktigt att grillen är snygg som att den fungerar som den ska? Då kanske FireGlobe gasolgrill från Eva Solo är något för dig. Det är en riktig snygging som kombinerar det bästa av både funktion och design. Den unika, lite sneda formen, utgör ett naturligt vindskydd samtidigt som det ger grillen en helt egen karaktär. Grillen har tre brännare som därmed ger många möjligheter för både direkt och indirekt grillning.

Nördgrillaren

Är du en passionerad grillare? En som grillar året om – kanske inte varje dag, men nästan. Då behöver du en grill som funkar till det mesta. I en kamado-grill kan du tillaga hummer, steka biffar och grilla grönsaker samtidigt. Den klarar stora mängder mat på en gång. Du kan till och med använda den som ugn och laga potatisgratäng i en ugnssäker form samtidigt som du grillar dina grönsaker krispiga. Perfekt när du bjuder grannarna på trädgårdsparty!

Picknick-grillaren

Så skönt att packa picknick-korgen och slå sig ner i närmaste park. Men du, skippa engångsgrillen nästa gång! Varje sommar lämnas tusentals engångsgrillar kvar och ligger och skräpar i naturen. Det är både tråkigt och farligt, både djur och människor kan skada sig på dem. Dessutom är aluminiumformen i engångsgrillen en riktig miljöbov – det går åt massor av energi för att tillverka dem och sen återvinner vi dem inte. Nej, skaffa en liten och lätt grill som du kan använda om och om igen i stället.

Stekhällaren

En stekhäll gör det roligt och lätt att laga mat utomhus tillsammans! Det är en härlig känsla att få en ordentlig dos av frisk luft samtidigt som man lagar mat. Du kan välja på stekhällar som kan värmas över eld eller stekhällar med gasollåga, eller varför inte en OFYR? Ofyren estetiska runda form tillsammans med eldens magiska dragningskraft gör att alla vill samlas runt den. Det är ett helt nytt sätt att laga mat utomhus, det är enkelt och ingen jäkt, dessutom kan alla göra det.

Pizzagrillaren

Tycker du att pizza är det bästa man kan grilla? När du använder en pizzaugn för att grädda din favoritpizza så kommer du snabbt och enkelt att kunna servera den. Tillagningstiden är mellan en och två minuter för en normalstor pizza och temperaturen ska helst ligga runt 400–500°C. Det slutgiltiga resultatet kommer bli fantastiskt. Du kan även vara lika säker på att toppingen är varm och osten smällt. Detta återigen tack vara den höga temperaturen och korta tillagningstiden.

Rökaren

Tycker du om rökt fisk? Eller rökt korv? Grillning innefattar mer än att bara tillaga maten på ett galler rakt upp och ned. Det handlar mycket om att skapa smaker som annars är väldigt svåra att skapa. Röksmak till exempel. Äkta röksmak kan inte fuskas fram genom kryddor till exempel. Det finns en rad olika metoder för att röka mat hemma och utomhus. I vårt sortiment hittar förutom elektriska och vedeldade rökar även rökkärl, röklådor och rökpistoler!

GRILLA GRÖNT

Visst går det att grilla miljövänligt!

Vill du grilla med hänsyn till miljön ska du börja med att välja bort tändvätska. Den förstör inte bara smaken på maten och omgivningens luft, den görs också nästan uteslutande av paraffin, en fossil oljeprodukt som bildar koldioxid när den förbränns. Det är också ett farligt miljögift. Det finns många bättre alternativ, se nedan Folie är för många en oumbärlig produkt vid grillning, men inget för den miljömedvetne. Att framställa aluminium, som folie görs av, kräver mycket hög energiåtgång. Aluminium kan i höga halter skada nervsystemet och fortplantningsorganen. Därför ska du alltid undvika att lägga syrarik mat i folie eftersom detta frigör aluminium. Använd en form eller bakplåtspapper och grilla med indirekt värme istället. Engångsgrillar är därmed inte heller att rekommendera då de görs av aluminium OCH innehåller tändningspapper dränkt i paraffin. Kolgrillen är bättre än gasol, eftersom gasolgrillar ger mer koldioxidutsläpp och grillkolet är gjort av trä. En elgrill är alltid ett bra alternativ som brukar vara det enda tillåtna på en lägenhetsbalkong.

Välj rätt kol

Varje år använder vi svenskar över 10 000 ton grillkol. Det finns en mängd märken och många är riktiga miljöbovar! Grillkol kan vara gjord av impregnerat rivningsvirke eller till och med djurkadaver. Djurmjöl, lim och arsenik har hittats i många billiga grillkolsorter. Därför har branschen börjat kvalitetsmärka grillkol. Välj FSC och SIS-märkt grillkol. FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation. Deras miljömärkning innebär att skogen sannolikt är bättre skött ur miljösynpunkt. SIS-märkt grillkol innebär att kolet kommer från trä som inte är kemiskt behandlat. Kolla också ursprunget till kolen. Välj närproducerat – då har det med stor sannolikhet gått åt mindre utsläpp för transporten.

Tänd grillen miljövänligt

När du slängt tändvätskan finns många sätt att få en bra grillglöd. Stearinbaserat tändpapper var den första miljögodkända tändprodukten. Häll kolen i en hög. Bryt 2-4 strimlor tändpapper och sprid över kolbädden. Tryck ner strimlorna lite, utan att de täcks. Tänd på papperets rivna kant. Eltändare är bra om du ar tillgång till miljömärkt el. Lägg ner den gaffelformade tändaren i kolen. Låt ligga 10 minuter så glöden blir klar. Skorstenständare är ett rör du fyller kolen i. Bottna med några strimlor tändpapper eller vanligt papper. Fyll på kol och tänd underifrån. När glöden är klar tömmer du över den i grillen. Looftlighter som tänder glöd med varmluft behöver också el men bara en kort stund. Det är snabbaste sättet att få glöd miljövänligt. Efter 60 sekunder är kolen tänd och du kan antingen låta den brinna och bli klar av sig själv, eller skynda på en genom att fortsätta rikta luftströmmen mot samma punkt. Eftersom tändaren tillsätter syre blir kolen grå och grillklar på bara några minuter. Tändkuber och braständare fungerar bra att stoppa in bland kolen. Nackdelen är att de vanligtvis innehåller paraffin. Då är det bättre med en liten ljusstump av äkta stearin.

10 GRILLTIPS!

  1. Övning ger färdighet - Det bästa sättet att lära sig grilla på är att grilla. Prova dig fram och lär av dina misstag/framgångar!
  2. Tålamod - Vänta alltid tills grillen är riktigt varm innan du lägger på det du vill grilla. Det tar ca 30 minuter för briketter och 20 minuter för kol att uppnå perfekt temperatur.
  3. Rumstemperatur - Låt köttet vila både före och efter grillning. Alla smaker kommer bättre fram om köttet har rumstemperatur när man lägger det på grillen och om det får vila en stund efter grillningen.
  4. Olja - Grillgallret skall vara rent och riktigt varmt så maten inte fastnar. Olja gärna in det rena gallret med en neutral matolja.
  5. Droppsäkra - Skrapa av marinaden innan du lägger maten på grillen så att den inte droppar ner i glöden och fattar eld.
  6. Grilltid efter råvara - Lägg inte för mycket på grillen samtidigt, risken är att något hinner kallna innan man skall äta om man t.ex. grillar squash, korv och kött samtidigt.
  7. Rätt placering - Tunna köttbitar grillas snabbt på den varmaste delen av grillen, större bitar kräver mindre värme och längre tid för att bli riktigt bra.
  8. Termometer - Köp en bra grilltermometer, gärna en digital så du slipper chansa på om köttet är klart.
  9. Tillbehören - Satsa på goda, kalla tillbehör som tsatsiki eller salsa. En örtolja som man snabbt mixar i en blender eller med en stavmixer smakar underbart!
  10. Rengör - Rengör grillgallret när det fortfarande är varmt med en stålborste.

"LITE GRÖNARE" RECEPT

Fylld savojkål med kronärtskockscrème

En matig fylld kål som gärna serveras skuren i klyftor. Kronärtskockscrème och tomater passar bra till.
Testa också med till exempel piennolotomater i knippe, grillade på indirekt värme 10–15 minuter.

Du behöver:

4 portioner

  • 1 stort savojkålshuvud (ca 1,2 kg)
  • 1 zucchini
  • 1/2 purjolök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad färsk timjan
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl kokta linser, t ex belugalinser
  • Salt och svartpeppar

Kronärtskockscréme

  • 290 g marinerade kronärtskockshjärtan
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 tsk saft av citron
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär loss cirka åtta stora kålblad. Koka dem 1 minut. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl. Skär loss ytterligareen bit av kålhuvudet och strimla fint. Ungefär 3 deciliter behövs.
  2. Riv zucchinin grovt. Skiva purjon tunt. Hacka vitlök och timjan. Fräs kålstrimlet, zucchini, purjo, vitlök och timjan väl i oljan 3–4 minuter.
  3. Tillsätt couscous och buljong, rör om. Täck med lock och låt svälla 5 minuter. Rör ner linserna. Salta och peppra.
  4. Lägg långa steksnören som ett kryss i en bunke. Placera tre kokta savoykålsblad omlott så att de bildar en skål. Lägg i couscousblandningen och täck runt om med resten av bladen. Bind väl med steksnöret flera varv runt kålen. (Det är lite pilligt men är man två personer kan det underlätta.)
  5. Grilla kålbollen på indirekt värme cirka 20 minuter på varje sida, tills den har fått fin färg. Låt vila 5–10 minuter.

Kronärtskockscrème:

  1. Häll av det mesta av oljan från kronärtskockorna.
  2. Mixa alla ingredienser till en crème. Smaka av med salt och peppar. Servera kålen varm eller ljummen med kronärtskockscrèmen.

Kungsfisk med avokadosalsa

Fisk på grillen blir så där härligt rökigt med en skön medelhavskänsla. Här tillsammans med en fräsch avokadosalsa med tomat och koriander.

Du Behöver:

2 personer
  • 2 hela kungsfiskar à ca 350 g
  • 1 lime
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • salt och peppar
Avokadosalsa
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • ½ rödlök
  • 2 salladslökar
  • ½ chili
  • 1–2 msk citronsaft
  • 1 liten näve färska korianderblad
  • vegetabilisk olja

Gör så här:

I köket

  1. Skrapa bort fjällen med en kniv och skölj fiskarna under kallt vatten.
  2. Pensla med olja utanpå och salta och peppra både inuti och utanpå. Lägg skivad lime i buken. Lägg fisken i grillhalstret och stäng det med ett klick.
  3. Avokadosalsa: Tärna avokado och tomater. Hacka rödlöken fint, skär salladslöken och chilin i fina strimlor och grovhacka korianderbladen. Vänd samman alltihop till en salsa. Smaka av med limesaft, lite olja, salt och peppar och servera till fisken.

Vid grillen

  1. Fyll skorstenständaren till hälften med Weberbriketter och gör i ordning grillen för grillning över hög värme, ca 240–250 grader. Lägg grillhalstret på grillen och grilla fiskarna i ca 15 minuter per sida, tills de har en innertemperatur på 60 grader.

Du kan kolla om fisken är färdig genom att lyfta upp lite av köttet på den tjockaste delen av fisken för att se om benen är vita. Är benen vita så är fisken färdig.

Pizza med getost

Baka pizza med Big Green Egg? Det är enklare än du tror. Och resultatet är minst lika gott som när den bakas i en autentisk stenugn.

Du Behöver:

4 personer

Pizzadeg

  • 150 ml ljummet vatten
  • 3,5 g torrjäst
  • ½ tsk socker
  • 250 g mjöl + extra för att mjöla
  • ¼ tsk salt
  • ½ msk olivolja

Topping och sallad

  • 100 g getost
  • 2 små zucchiner
  • 4 baby-gemsallad
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 citron
  • 8 kvistar timjan
  • 2 msk honung
  • 2 msk yoghurt
  • 50 g rökta mandlar

Gör så här:

  1. Häll upp hälften av vattnet i en skål och lös upp jästen och sockret i vattnet. Blanda mjöl med salt, olivolja och resten av vattnet i en skål. Tillsätt den upplösta jästblandningen och knåda till en smidig och elastisk deg. Täck över med plastfolie och låt jäsa på en varm plats i ca 30 minuter. Ta fram getosten ur kylen så att den blir rumstempererad.
  2. Tänd grillkolen och värm till 200°C. Skär bort ungefär en tredjedel av zucchinins smala ände (den ska användas som pizzatopping). Dela resten av zucchinin på längden i fyra bitar. Dela salladshuvudena och ringla lite olivolja över dem och zucchinibitarna. Dela citronen.
  3. Lägg zucchinibitarna och citronhalvorna på grillgallret. Stäng locket och grilla zucchinin ca 8 minuter. Vänd zucchinin och citronen varannan minut. Lägg de delade salladshuvudena på gallret efter ca 6 minuter och grilla ca 1 minut på vardera sida. Stäng locket på grillen efter varje moment.
  4. Ta upp grönsakerna och citronhalvorna från gallret. Lägg grönsakerna i en skål och spara citronhalvorna till senare. Lyft grillgallret och placera convEGGtor under gallret och lägg pizzastenen ovanpå. Stäng locket på grillen och öka temperaturen till 300 °C.
  5. Knåda pizzadegen igen och dela i fyra lika stora bitar. Mjöla arbetsbänken och en kavel och kavla ut de fyra degbitarna till fyra tunna pizzor. Smula sönder getosten till en mjuk massa och bred ut över pizzorna. Skiva ungefär 10 skivor av den sparade zucchinin till varje pizza. Riv bladen från timjankvistarna, strö över pizzorna och ringla en halv matsked honung över varje pizza. Krydda med färskmalen peppar.
  6. Lägg den första pizzan på pizzastenen. Stäng locket på grillen och grädda pizzan i 5-6 minuter tills kanten är vackert gyllenbrun. Pressa saften från en halv grillad citron över den grillade zucchinin och salladshuvudena. Ringla olivolja över och krydda generöst med salt och peppar. Blanda salladen, ringla yoghurt över och strö över de rökta mandlarna.
  7. Ta upp den första pizzan från bakstenen och lägg nästa pizza på stenen. Skär pizzan i bitar. Servera den första pizzan med salladen och den andra citronhalvan för den som vill pressa extra citronsaft över pizzan eller salladen. Grädda sedan övriga pizzor, så att det hela tiden finns varma pizzor på bordet.

 

 

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22