Vilken grill är då bäst? Gasolgrill, elgrill eller kolgrill? Valet är sannerligen inte enkelt och vi kan inte göra det för dig. Det vi däremot har gjort är att samla riktigt schyssta gasolgrillar, kolgrillar, elgrillar samt ett stort sortiment av de bästa grilltillbehören på ett ställe. Oavsett vilken typ av grill du är ute efter eller om du bara vill ge din nuvarande grilluppsättning ett ansiktslyft så kan du göra det hos oss!
Att välja grill kan vara en klurig uppgift. Kol eller gasol brukar vara den första frågan som dyker upp.
Börja i andra änden i stället! Fundera på hur och när du grillar och välj den grill som passar din personlighet bäst.
Med en stor familjegrill på terrassen kommer du att få skämtsamma kommentarer om hur du behövde en lastbil för att få hem den. Men det struntar du i, för du gillar din grill! Den är perfekt när du bjuder hem hela kompisgänget på grillfest, tack vare den stora grillytan. Ett hett tips är Weber Genesis S-335 - utrustad med tre brännare och ett Sear Zone-system så du kan grilla på extra hög värme för perfekta biffar.
Investera i en lyxig grill från Broil King, modellen Regal 590 är en komplett gasolgrill av bra kvalitet, som du kommer att ha glädje av i många år framöver. Grillens smarta elektroniska Sure-liteTM-tändning gör det enkelt att tända upp grillen. Med det geniala Flav-R-Wave-grillsystemet och de 5 Dual Tube-brännarna som värms jämnt och effektivt är du säker på att din mat får en saftig och utsökt grillsmak varje gång.
Lyckos dig som har en balkong att sitta och mysa på! Men innan du börjar grilla på balkongen bör du förvissa dig om att det är ok. Det finns inga generalla regler för balkonggrillning, utan det är hyresvärden eller bostadsrättsföreningen som bestämmer om du får grilla eller inte. Med en elgrill behöver du inte oroa dig för att råka störa grannarna med rök och os, den osar knappt alls.
Tycker du att det är lika viktigt att grillen är snygg som att den fungerar som den ska? Då kanske FireGlobe gasolgrill från Eva Solo är något för dig. Det är en riktig snygging som kombinerar det bästa av både funktion och design. Den unika, lite sneda formen, utgör ett naturligt vindskydd samtidigt som det ger grillen en helt egen karaktär. Grillen har tre brännare som därmed ger många möjligheter för både direkt och indirekt grillning.
Är du en passionerad grillare? En som grillar året om – kanske inte varje dag, men nästan. Då behöver du en grill som funkar till det mesta. I en kamado-grill kan du tillaga hummer, steka biffar och grilla grönsaker samtidigt. Den klarar stora mängder mat på en gång. Du kan till och med använda den som ugn och laga potatisgratäng i en ugnssäker form samtidigt som du grillar dina grönsaker krispiga. Perfekt när du bjuder grannarna på trädgårdsparty!
Så skönt att packa picknick-korgen och slå sig ner i närmaste park. Men du, skippa engångsgrillen nästa gång! Varje sommar lämnas tusentals engångsgrillar kvar och ligger och skräpar i naturen. Det är både tråkigt och farligt, både djur och människor kan skada sig på dem. Dessutom är aluminiumformen i engångsgrillen en riktig miljöbov – det går åt massor av energi för att tillverka dem och sen återvinner vi dem inte. Nej, skaffa en liten och lätt grill som du kan använda om och om igen i stället.
En stekhäll gör det roligt och lätt att laga mat utomhus tillsammans! Det är en härlig känsla att få en ordentlig dos av frisk luft samtidigt som man lagar mat. Du kan välja på stekhällar som kan värmas över eld eller stekhällar med gasollåga, eller varför inte en OFYR? Ofyren estetiska runda form tillsammans med eldens magiska dragningskraft gör att alla vill samlas runt den. Det är ett helt nytt sätt att laga mat utomhus, det är enkelt och ingen jäkt, dessutom kan alla göra det.
Tycker du att pizza är det bästa man kan grilla? När du använder en pizzaugn för att grädda din favoritpizza så kommer du snabbt och enkelt att kunna servera den. Tillagningstiden är mellan en och två minuter för en normalstor pizza och temperaturen ska helst ligga runt 400–500°C. Det slutgiltiga resultatet kommer bli fantastiskt. Du kan även vara lika säker på att toppingen är varm och osten smällt. Detta återigen tack vara den höga temperaturen och korta tillagningstiden.
Tycker du om rökt fisk? Eller rökt korv? Grillning innefattar mer än att bara tillaga maten på ett galler rakt upp och ned. Det handlar mycket om att skapa smaker som annars är väldigt svåra att skapa. Röksmak till exempel. Äkta röksmak kan inte fuskas fram genom kryddor till exempel. Det finns en rad olika metoder för att röka mat hemma och utomhus. I vårt sortiment hittar förutom elektriska och vedeldade rökar även rökkärl, röklådor och rökpistoler!
En odödlig klassiker som i stort sätt alla har provat att grilla på. Ofta får man höra från kolfantaster att detta är det enda riktiga sättet att grilla och få äkta grillsmak, men om sanningen ska fram är det nog inte smaken skillnaden sitter, men självklart finns det andra för- och nackdelar. En kolgrill är ofta mindre och lättare, tillverkade i slitstark emalj och väldigt väderbeståndiga. Införskaffa ett skydd och du kan ha din kolgrill ute året om utan problem.
Det finns många tips, tricks och knep för att gå till den bästa glödbädden när du grillar. Med en större kolgrill har du möjligheten att styra värmen bättre eftersom att du kan placera din kol smart. Lämna en sida fri från kol så att köttet kan vila i lägre temperatur utan att brännas vid. En större kolgrill låter dig också flytta kolgallret upp och ner för att enkelt reglera och ha full koll över grilltemperaturen.
En vardagshjälte som imponerar med jämn grilltemp och yta. Om du är en vardagsgrillare är gasolgrill det bästa valet eftersom du bara med en knapptryckning får upp värmen. Den största skillnaden mellan kol och gasol skulle vi säga är att du får en mycket jämnare värme som kan kontrolleras med fingerspetskänsla via en värmeregulator.
Gasolgrillar kommer med många olika typer av brännare och antal beroende på varumärke och storlek. Men en tumregel att hålla koll på är att ju fler brännare din gasolgrill är utrustad med ju enklare blir det att lyckas med flera värmezoner. Större gasolgrillar har också sidobrännare som gör att du verkligen kan flytta ut hela köket! Koka potatis på sidobrännaren, fixa kött och grönt på gallret - perfekt på sommaren!
En keramisk grill med förstklassig isolering och effektivitet. Brukar ses lite som grillarnas grill med sin mångsidhet. Det kan låta fjantigt men vi tror verkligen att du kommer uppleva en ny smakupplevelse med en kamadogrill. En keramisk grill gör att råvarorna faktiskt behåller sin saftighet på ett annat sätt jämfört med en tradtionell kol- eller gasolgrill. Det är perfekt att laga långkok i en kamadogrill, till exempel pulled pork, brödlimpor eller rökt fisk.
En fräck egenskap är att den är i princip helt självrengörande tack vare keramiken. Skulle du vilja rengöra grillen så värm upp den utan mat i och låt stå i cirka 30 minuter. Matresterna kommer att förbrännas och insidan kommer att bli som ni. När den svalnat kan du finputsa värmedefelektorn och gallret och helst utan vatten eller rengöringsvätskor. Lita på att grillen gör jobbet!
Rök allt från kött och fisk till grönsaker och ost.
Gör perfekt pizza med en grill specialdesignad för pizzabak!
Visst går det att grilla miljövänligt!
Vill du grilla med hänsyn till miljön ska du börja med att välja bort tändvätska. Den förstör inte bara smaken på maten och omgivningens luft, den görs också nästan uteslutande av paraffin, en fossil oljeprodukt som bildar koldioxid när den förbränns. Det är också ett farligt miljögift. Det finns många bättre alternativ, se nedan Folie är för många en oumbärlig produkt vid grillning, men inget för den miljömedvetne. Att framställa aluminium, som folie görs av, kräver mycket hög energiåtgång. Aluminium kan i höga halter skada nervsystemet och fortplantningsorganen. Därför ska du alltid undvika att lägga syrarik mat i folie eftersom detta frigör aluminium. Använd en form eller bakplåtspapper och grilla med indirekt värme istället. Engångsgrillar är därmed inte heller att rekommendera då de görs av aluminium OCH innehåller tändningspapper dränkt i paraffin. Kolgrillen är bättre än gasol, eftersom gasolgrillar ger mer koldioxidutsläpp och grillkolet är gjort av trä. En elgrill är alltid ett bra alternativ som brukar vara det enda tillåtna på en lägenhetsbalkong.
Välj rätt kol
Varje år använder vi svenskar över 10 000 ton grillkol. Det finns en mängd märken och många är riktiga miljöbovar! Grillkol kan vara gjord av impregnerat rivningsvirke eller till och med djurkadaver. Djurmjöl, lim och arsenik har hittats i många billiga grillkolsorter. Därför har branschen börjat kvalitetsmärka grillkol. Välj FSC och SIS-märkt grillkol. FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation. Deras miljömärkning innebär att skogen sannolikt är bättre skött ur miljösynpunkt. SIS-märkt grillkol innebär att kolet kommer från trä som inte är kemiskt behandlat. Kolla också ursprunget till kolen. Välj närproducerat – då har det med stor sannolikhet gått åt mindre utsläpp för transporten.
Tänd grillen miljövänligt
När du slängt tändvätskan finns många sätt att få en bra grillglöd. Stearinbaserat tändpapper var den första miljögodkända tändprodukten. Häll kolen i en hög. Bryt 2-4 strimlor tändpapper och sprid över kolbädden. Tryck ner strimlorna lite, utan att de täcks. Tänd på papperets rivna kant. Eltändare är bra om du ar tillgång till miljömärkt el. Lägg ner den gaffelformade tändaren i kolen. Låt ligga 10 minuter så glöden blir klar. Skorstenständare är ett rör du fyller kolen i. Bottna med några strimlor tändpapper eller vanligt papper. Fyll på kol och tänd underifrån. När glöden är klar tömmer du över den i grillen. Looftlighter som tänder glöd med varmluft behöver också el men bara en kort stund. Det är snabbaste sättet att få glöd miljövänligt. Efter 60 sekunder är kolen tänd och du kan antingen låta den brinna och bli klar av sig själv, eller skynda på en genom att fortsätta rikta luftströmmen mot samma punkt. Eftersom tändaren tillsätter syre blir kolen grå och grillklar på bara några minuter. Tändkuber och braständare fungerar bra att stoppa in bland kolen. Nackdelen är att de vanligtvis innehåller paraffin. Då är det bättre med en liten ljusstump av äkta stearin.
Smaken framför allt
SmokeFire ger den bästa autentiska grillsmaken, oavsett vad du är sugen på. Den har ett temperaturspann från 95–315 °C som ger stora möjligheter att bryna, röka, baka och allt därtill. Oavsett om du är sugen på en saftig biff, grillade revbensspjäll, pulled pork, pizza, hamburgare eller dessert, så är det här den enda grill du behöver för all typ av grillning. Med Weber Connect är det enkelt att grilla till perfektion. Det är en grillsupport inbyggd i grillen, som skickar stegvisa instruktioner till din smartphone. Den säger till när det är dags att vända och när maten är klar att serveras.
Beräknat leveransdatum 21 mars
Förvandla vilken grill som helst till en smart grill!
Weber Connect smart grill-hub är din hemliga ingrediens för perfekt grillresultat. Detta är en grillassistent som skickar stegvisa beskrivningar direkt till din smartphone. Här finns allt, från nedräkningstimer för när maten är klar till information när det är dags att vända och servera. Allt du behöver göra är att titta på telefonen så vet du att allt fungerar som det ska och du får perfekt grillresultat.
Beräknat leveransdatum 21 mars
Ny färg på succé-kolgrillen
Master-Touch-grillen förenar den traditionella känslan av att kolgrilla med nya innovativa funktioner och en dos bekvämlighet. Med det medföljande Gourmet BBQ System-grillgallret kan du laga frukost, låta ett långkok småputtra eller grilla en frasig pizza ute i det fria. Förbättrad ventilation i baljan gör att du nu kan grilla och röka i en och samma grill, och funktioner som Tuck-Away lockhållare och One-Touch rengöringssystem gör kolgrillning till vardags mycket bekvämare.
Varmrökning är den metod som främst används vid en äkta BBQ. Varmrökning ska tillaga maten direkt och behöver därför en värmekälla i kombination med röken. Det kan vara en grill, spis eller en specifik smoker.
En matig fylld kål som gärna serveras skuren i klyftor. Kronärtskockscrème och tomater passar bra till.
Testa också med till exempel piennolotomater i knippe, grillade på indirekt värme 10–15 minuter.
4 portioner
Kronärtskockscréme
Kronärtskockscrème:
Fisk på grillen blir så där härligt rökigt med en skön medelhavskänsla. Här tillsammans med en fräsch avokadosalsa med tomat och koriander.
I köket
Vid grillen
Du kan kolla om fisken är färdig genom att lyfta upp lite av köttet på den tjockaste delen av fisken för att se om benen är vita. Är benen vita så är fisken färdig.
Baka pizza med Big Green Egg? Det är enklare än du tror. Och resultatet är minst lika gott som när den bakas i en autentisk stenugn.
4 personer
Pizzadeg
Topping och sallad
En enkel rätt på en lyxig råvara!