En praktisk grillpress som är perfekt för att undvika att till exempel bacon eller skinka blir skrynkliga när de steks. Den är även optimal för att pressa ut oönskat fett från hamburgare och korvar samt att trycka ned och behålla värmen i varma mackor. Pressen har ett snyggt designat handtag i rostfritt stål.
Material: Gjutjärn, Rostfritt Stål Längd: 17 cm Bredd: 11,4 cm
Skötselråd
- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.
Hjälp! Min panna har rostat!?!
När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). Hur steker man in en produkt?
- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.
- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.
- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan.
- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.
Lagervaror Lagervaror är produkter markerat med en leveranstid på 1-5 vardagar.
Förbeställning Varor markerat med en längre leveranstid, är angivet med en uppskattad leveranstid från leverantören. Vi strävar alltid efter att hålla denna leveranstid, men det kan förekomma förseningar vid enstaka tillfällen. Om det skulle ske en försening så kommer du att bli kontaktad via e-mail senast dagen före planerad mottagelse (avsändelsedagen).