Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Sievert Handyjet gasbrännare

3.5 Läs recensioner

En gasbrännare – eller handbrännare som den också kallas – är ett mångsidigt köksredskap som du kan använda både för matlagning, bakning och bakom bardisken. Sievert Handyjet utsågs nyligen till "Bästa Valet" i kategorin gasbrännare när Testat.nu gjorde sin årliga undersökning för 2023. Kanske är den det bästa valet för dig?

I vissa fall är en handbrännare oumbärlig, till exempel när du ska karamellisera ytan på din crème brûlée. Men även i andra fall är den ett mycket effektivt köksverktyg, som bara tar ett par sekunder att använda. Till exempel på sushirestauranger hittar du ofta halstrad lax på menyn. Där tar kocken hjälp av en gasbrännare för att få till den magiska smakkombinationen mellan rå fisk och eldad yta. En gasbrännare låter dig också sota grönsakerna till middagen, vilket adderar både smak och textur till dina rätter. Du kan också använda den för att sätta sista touchen på drinken, eller för hjälpa till med flamberingen av läckra desserter, till exempel en lyxig äppeldessert med calvados.

Att använda en gasbrännare är enkelt. På Handyhet skruvar du bara på gasen tills det tar emot, trycker på knappen för att sätta igång och justerar lågan om du vill det. När du är färdig är det bara att släppa knappen. Handyjet är mycket kraftfull och effektiv, vilket ger dig ett snabbt och gott resultat. Dessutom är lågan vindstabil, vilket är bra om du vill använda den utomhus. Konstruktionen har ett inbyggt förvärmningsrör som förvärmer gasen, så att Handyjet kan användas i alla positioner utan att den flammar upp.

Men är det verkligen säkert att använda en gasbrännare? Kanske har du hört om brännare där handtaget smälter, eller testat en variant där man får bränna i en evighet innan maten når önskat resultat. Svaret är så enkelt att det kan låta löjligt: när det kommer till gasbrännare är det A och O att satsa på kvalitet.

Handyjet får lovord från såväl proffs som nybörjare i köket. Så här säger mästerkocken Johannes Örnemark om Handyjet: "2016 köpte jag min första Sievert, sedan dess har det spårat. Jag har genom åren sett många kommentarer som 'köp en billig brännare på ett lågrisvaruhus, de är lika bra'. Efter att blivit lite av en expert på handbrännare i köket så skulle jag påstå den totala motsatsen. Design, användarvänlighet, variation, munstycken/tillval och framför allt kvaliteten är märkbart stor. Hela företaget andas kvalitet."

Sievert är ett svenskt bolag, men anor som sträcker sig tillbaka så långt som till 1882. Oavsett om du vill ha en gasbrännare själv, eller ge bort den till någon du tycker om, kan du känna dig trygg med att Sievert Handyjet är ett bra och säkert val som håller länge.

Scrolla ned för att läsa mer om vad du kan använda din gasbrännare till i köket.

Läs mer

En gasbrännare – eller handbrännare som den också kallas – är ett mångsidigt köksredskap som du kan använda både för matlagning, bakning och bakom bardisken. Sievert Handyjet utsågs nyligen till "Bästa Valet" i kategorin gasbrännare när Testat.nu gjorde sin årliga undersökning för 2023. Kanske är den det bästa valet för dig?

I vissa fall är en handbrännare oumbärlig, till exempel när du ska karamellisera ytan på din crème brûlée. Men även i andra fall är den ett mycket effektivt köksverktyg, som bara tar ett par sekunder att använda. Till exempel på sushirestauranger hittar du ofta halstrad lax på menyn. Där tar kocken hjälp av en gasbrännare för att få till den magiska smakkombinationen mellan rå fisk och eldad yta. En gasbrännare låter dig också sota grönsakerna till middagen, vilket adderar både smak och textur till dina rätter. Du kan också använda den för att sätta sista touchen på drinken, eller för hjälpa till med flamberingen av läckra desserter, till exempel en lyxig äppeldessert med calvados.

Att använda en gasbrännare är enkelt. På Handyhet skruvar du bara på gasen tills det tar emot, trycker på knappen för att sätta igång och justerar lågan om du vill det. När du är färdig är det bara att släppa knappen. Handyjet är mycket kraftfull och effektiv, vilket ger dig ett snabbt och gott resultat. Dessutom är lågan vindstabil, vilket är bra om du vill använda den utomhus. Konstruktionen har ett inbyggt förvärmningsrör som förvärmer gasen, så att Handyjet kan användas i alla positioner utan att den flammar upp.

Men är det verkligen säkert att använda en gasbrännare? Kanske har du hört om brännare där handtaget smälter, eller testat en variant där man får bränna i en evighet innan maten når önskat resultat. Svaret är så enkelt att det kan låta löjligt: när det kommer till gasbrännare är det A och O att satsa på kvalitet.

Handyjet får lovord från såväl proffs som nybörjare i köket. Så här säger mästerkocken Johannes Örnemark om Handyjet: "2016 köpte jag min första Sievert, sedan dess har det spårat. Jag har genom åren sett många kommentarer som 'köp en billig brännare på ett lågrisvaruhus, de är lika bra'. Efter att blivit lite av en expert på handbrännare i köket så skulle jag påstå den totala motsatsen. Design, användarvänlighet, variation, munstycken/tillval och framför allt kvaliteten är märkbart stor. Hela företaget andas kvalitet."

Sievert är ett svenskt bolag, men anor som sträcker sig tillbaka så långt som till 1882. Oavsett om du vill ha en gasbrännare själv, eller ge bort den till någon du tycker om, kan du känna dig trygg med att Sievert Handyjet är ett bra och säkert val som håller länge.

Scrolla ned för att läsa mer om vad du kan använda din gasbrännare till i köket.

  • Mångsidig högkvalitativ gasbrännare
  • Enkel och säker att använda
  • Karamellisera, griljera & flambera
  • Glöm inte att köpa till en gasflaska!
900 kr
Slutsåld
Finns ej i Göteborgsbutiken

Mer information om Sievert Handyjet gasbrännare

Karamellisering
Kanske har du sett någon karamellisera ytan på en crème brûlée med en gasbrännare, men inte testat själv? I korthet går det ut på att man bränner socker ovanpå desserten. Då bildas den där knäckiga ytan som är så eftertraktad och som, i ärlighetens namn, är halva grejen med en crème brûlée. Även om crème brûlée är den mest kända finns det så klart även andra efterrätter där en gasbrännare kommer väl till pass, till exempel bränd ananas, crema catalana, knäckiga flarn och mycket mer. För att lyckas med din karamellisering behöver du justera lågan till medelnivå och hålla den cirka tio centimeter från ytan.

Griljering
Kanske låter det som att gasbrännaren endast är till för dem som lagar extravaganta måltider, men så är inte fallet! En gasbrännare passar alla som uppskattar god mat och som vill lyckas med den i hemmet. Griljering handlar i korthet om att få till den perfekta ytan på maten, till exempel när du vill ge en krispig yta till din sous vide-tillagade stek. För att lyckas med att sota eller halstra dina råvaror finns det två viktiga saker att känna till. Det ena är att du behöver använda lite eller inget fett vid tillagning. Det andra handlar om temperaturen – här är hög temperatur helt avgörande, vilket gör gasbrännaren till ett extra fördelaktigt verktyg.

Med en gasbrännare av hög kvalitet får du god effekt på kort tid, i vissa fall bara ett par sekunder, så att du snabbt kan få till rätt yta på det du lagar. Prova dig gärna fram och experimentera i köket, genom att testa olika råvaror och se vilket avstånd som är bäst för att få till ytan. Tidigare nämndes crème brûlée, där den höga temperaturen ihop med sockret skapar karamellisering. En annan sak som innehåller socker? Marinad. Varför inte använda brännaren för att ge en god karamelliserad yta på det du grillat?

Flambering
Troligtvis har du redan koll på flambering, men om inte så kan det förklaras som en matlagningsmetod där man tillför sprit med hög alkoholhalt i maten, till exempel cognac, som man sedan tänder eld på. Under flamberingen bränns alkoholen bort. Dels ser det så klart läckert ut med elden, men det är framförallt de runda smakrika aromerna som spriten ger till maten som man vill komma åt.

När det är dags att flambera bör du välja stekpanna noggrant. Använd inte en stekpanna med beläggning, utan satsa på en panna i gjutjärn eller rostfritt stål. Slå i cirka 5-10 centiliter sprit. Pannan bör vara åt det svalare hållet för att spriten inte ska koka, samtidigt som maten bör vara varm så att även spriten blir det. Stå inte under köksfläkten eller bredvid något som lätt kan fatta eld. Tänd på och låt spriten brinna bort, det tar cirka en minut. Sedan är det bara att servera. För att vara på den säkra sidan kan du ha ett lock nära till hands under flamberingen, så att du enkelt kan kväva elden.

I efterrätter brukar man använda starklikörer istället för cognac. För crêpes suzette använder man ofta citruslikören Triple Sec och för äppeldesserter passar det bra att använda en calvados.

Produktfakta
Brännardiameter: 20 mm.
Förbrukning (gram per timme vid 2 bar): 140.
Effekt kW (vid 2 bar): 1,8 kW.

Diameter
20 mm.
Varumärke
Sievert
Kategori
Gasolbrännare
Art.nr
36321

{{vm.state.productReviews.length}} recensioner av Handyjet gasbrännare

Dela dina erfarenheter av "Sievert Handyjet gasbrännare"

{{vm.state.productReviews.length}} av {{vm.state.productReviews.length}} Vill rekommendera denna produkt
Skriv en recension
Alla som laddar upp en bild, deltar i tävlingen om ett presentkort på 500kr. Bilden måste vara din egen.
Tack för din recension
För att se din recension behöver du uppdatera din webbläsare
{{ review.Stars }} Recenserad av {{ review.FirstName }} {{ review.LastName }}
{{ review.PositiveVotes }}
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken