Maxi-grillen är den största Kamado Sumo-grillen och passar perfekt till grill entusiasten som vill ha det bästa av det bästa i hemmet och möjligheten att laga mat till upp till 10 personer samtidigt. Grillen har två sidobord i bambu som du enkelt hakar på och den står stabilt på 4 starka hjul i rostfritt stål. Du kan därmed transportera den från A till B utan problem. på grillens framsida sitter en inbyggd termometer som gör att du alltid kan hålla ett extra öga på värmen när du grillar eller röker din mat. Med grillen ingår en manual som gör dig ännu klokare och lär dig mer om detta monster till grill.
En Kamado är inte bara en grill, utan en keramisk grill på 108 kg som tar form efter den gamla japanska grillen med samma namn, var betydelse faktiskt ligger nära "ugn". En Kamado står säker i skandinavisk vind, regn och snö och håller temperaturen oavsett väder. En Kamado är optimalt isolerad och kan producera temperaturer på upp till 400 grader. Grillen ger dig saftiga, möra och aromatiska resultat och låter dig baka, steka och röka i princip vad som helst. En Kamado är så mycket mer än bara en grill.
Maxi-grillen är den största Kamado Sumo-grillen och passar perfekt till grill entusiasten som vill ha det bästa av det bästa i hemmet och möjligheten att laga mat till upp till 10 personer samtidigt. Grillen har två sidobord i bambu som du enkelt hakar på och den står stabilt på 4 starka hjul i rostfritt stål. Du kan därmed transportera den från A till B utan problem. på grillens framsida sitter en inbyggd termometer som gör att du alltid kan hålla ett extra öga på värmen när du grillar eller röker din mat. Med grillen ingår en manual som gör dig ännu klokare och lär dig mer om detta monster till grill.
En Kamado är inte bara en grill, utan en keramisk grill på 108 kg som tar form efter den gamla japanska grillen med samma namn, var betydelse faktiskt ligger nära "ugn". En Kamado står säker i skandinavisk vind, regn och snö och håller temperaturen oavsett väder. En Kamado är optimalt isolerad och kan producera temperaturer på upp till 400 grader. Grillen ger dig saftiga, möra och aromatiska resultat och låter dig baka, steka och röka i princip vad som helst. En Kamado är så mycket mer än bara en grill.
Kamadogrillen kan producera både väldigt höga och låga temperaturer, och den passar därför utmärkt till både pizzabakning och rökning. Isoleringen ger ett mört och saftigt kött eftersom det inte behöver högt luftflöde som gör köttet torrt. Kamadogrillen är designad i Sverige och passar utmärkt i den skandinaviska klimatet, vilket gör att du kan grilla året om. Den perfekta isoleringen skapas tack vare de kraftiga väggarna av keramik och det betyder även att du endast behöver lite träkol för att tända grillen. När den är tänd ska spjället i grillen botten öppnas helt, därefter stänger du det gradvis till du uppnår en perfekt temperatur.
Tack vare den klassiska, runda formen uppnås en helt jämn värmefördelning i mitten av grillen där gallret är placerat. Nu är det slut på svarta pizzabottnar och kalla biffar. Temperaturen i grillen är enkel att reglera med spjället i locket som justerar lufttillförseln. Spjället är format som ett hjul och kan ställas in på 0, 1, 2, 3 eller 4, där 0 är helt stängt och 4 helt öppet. Ställ hjulet på 1 om du vill tillföra en rökig smak och 4 om du vill grädda pizza.
En Kamado använder träkol för att tändas, en ren produkt som ger dig resultat med autentiska och aromatiska smaker. Träkol görs helt utan tillsatser, ger inte ifrån sig särskilt mycket aska och förorenar inte på något sätt maten. De keramiska gallren, som kan ställas in i flera olika höjder allt efter värmeintensiteten, låter dina råvaror bevara derass naturliga fuktighet samtidigt som de får en intensitet och kraftig smak.