Kamados mest populära grill som med lätthet klarar en grillkväll för upp till 10 personer. En kvalitetsgrill som är som gjord för en härlig grillkväll på verandan, uteplatsen eller i sommarstugan.
Utrustad med:
- Sideboard och handtag i teak
- Med stativ till Kamadon
- Ask raka
- Krokar för grillverktyg
- Flexibelt grillgaller i rostfritt stål
- Termometer på locket
- Dämpare til locket
Kamados mest populära grill som med lätthet klarar en grillkväll för upp till 10 personer. En kvalitetsgrill som är som gjord för en härlig grillkväll på verandan, uteplatsen eller i sommarstugan.
Utrustad med:
- Sideboard och handtag i teak
- Med stativ till Kamadon
- Ask raka
- Krokar för grillverktyg
- Flexibelt grillgaller i rostfritt stål
- Termometer på locket
- Dämpare til locket
Kamadogrillen kan arbeta med både mycket höga och mycket låga temperaturer, vilket gör att den passar utmärkt till allt fån pizzabakning till rökning. Isoleringen gör att köttet blir mört och saftigt eftersom det inte finns något behov av ett luftflöde som stjäl de fuktiga ångorna och torkar ut köttet. Kamadogrillen är designad i Sverige och passar utmärkt i det skandinaviska klimatet, vilket betyder att du kan grilla året runt. Den perfekta isoleringen skapas tack vare de tjocka väggarna i keramik och gör också att du bara behöver väldigt lite träkol för att tända grillen. När du tänder den ska spjället undertill öppnas helt, därefter stänger du det successivt tills du uppnår en perfekt temperatur.
Tack vare den klassiska, runda formen uppnås enkelt en jämn värmefördelning i mitten av grillen, precis där gallret ligger. Nu behöver du inte längre oroa dig för kolsvarta pizzabottnar eller för att kycklingen inte blir ordentligt genomstekt. Temperaturen i grillen är enkel att justera med spjället i locket, vilket ansvarar för lufttillförsel. Spjället är format som ett hjul och kan peka på 0, 1, 2, 3 eller 4, där 0 är stängt och 4 helt öppet. Ställ in spjället på 1 om du vill att maten ska få en rökig smak, och på 4 om det ska bli riktigt varmt, t.ex. när du gräddar en pizza.
En Kamado använder träkol som bränsle eftersom det är en ren produkt som ger resultat med äkta och aromatiska smaker. Träkol tillverkas helt utan tillsatser, ger inte ifrån sig särskilt mycket aska och förorenar inte på något sätt matens smak. De keramiska gallret som kan ställas in på flera olika nivåer, allt efter värmeintensiteten, låter råvarorna bevara deras naturliga fuktighet, samtidigt som de får en intensiv och kraftig smak.