Sommar, sol och värme är lika med grillväder, och som vi vet grillar vi svenskar nästan dygnet runt när solen tittar fram. Tyvärr är det ju dock så att den svenska sommaren inte är allt för lång och den gamla klassiska kolgrillen har ibland problem att hantera vädret. Men det har inte en Kamado - en keramisk grill vars form inspireras av den antika japanska grillen med samma namn, ett namn som är besläktat med ordet "ugn". Men en Kamado behöver din oroa dig över eftermiddagens eller kvällens väder. Den keramiska isoleringen gör att grillen klarar av att hålla en konstant temperatur på upp till 400°C, även om det blåser eller regnar.
Midi-grillen är den mellersta Kamado Sumo-grillen, och passar perfekt till grillentusiasten som bara nöjer sig med det allra bästa. Med en rejäl grillyta kan du nu laga mat för upp till 10 personer samtidigt.
Sommar, sol och värme är lika med grillväder, och som vi vet grillar vi svenskar nästan dygnet runt när solen tittar fram. Tyvärr är det ju dock så att den svenska sommaren inte är allt för lång och den gamla klassiska kolgrillen har ibland problem att hantera vädret. Men det har inte en Kamado - en keramisk grill vars form inspireras av den antika japanska grillen med samma namn, ett namn som är besläktat med ordet "ugn". Men en Kamado behöver din oroa dig över eftermiddagens eller kvällens väder. Den keramiska isoleringen gör att grillen klarar av att hålla en konstant temperatur på upp till 400°C, även om det blåser eller regnar.
Midi-grillen är den mellersta Kamado Sumo-grillen, och passar perfekt till grillentusiasten som bara nöjer sig med det allra bästa. Med en rejäl grillyta kan du nu laga mat för upp till 10 personer samtidigt.
Kamadogrillen kan arbeta med både mycket höga och mycket låga temperaturer, vilket gör att den passar utmärkt till allt fån pizzabakning till rökning. Isoleringen gör att köttet blir mört och saftigt eftersom det inte finns något behov av ett luftflöde som stjäl de fuktiga ångorna och torkar ut köttet. Kamadogrillen är designad i Sverige och passar utmärkt i det skandinaviska klimatet, vilket betyder att du kan grilla året runt. Den perfekta isoleringen skapas tack vare de tjocka väggarna i keramik och gör också att du bara behöver väldigt lite träkol för att tända grillen. När du tänder den ska spjället undertill öppnas helt, därefter stänger du det successivt tills du uppnår en perfekt temperatur.
Tack vare den klassiska, runda formen uppnås enkelt en jämn värmefördelning i mitten av grillen, precis där gallret ligger. Nu behöver du inte längre oroa dig för kolsvarta pizzabottnar eller för att kycklingen inte blir ordentligt genomstekt. Temperaturen i grillen är enkel att justera med spjället i locket, vilket ansvarar för lufttillförsel. Spjället är format som ett hjul och kan peka på 0, 1, 2, 3 eller 4, där 0 är stängt och 4 helt öppet. Ställ in spjället på 1 om du vill att maten ska få en rökig smak, och på 4 om det ska bli riktigt varmt, t.ex. när du gräddar en pizza.
En Kamado använder träkol som bränsle eftersom det är en ren produkt som ger resultat med äkta och aromatiska smaker. Träkol tillverkas helt utan tillsatser, ger inte ifrån sig särskilt mycket aska och förorenar inte på något sätt matens smak. De keramiska gallret som kan ställas in på flera olika nivåer, allt efter värmeintensiteten, låter råvarorna bevara deras naturliga fuktighet, samtidigt som de får en intensiv och kraftig smak.