Den klassiska pizzan som vi alla älskar och känner till sägs ofta härstamma från italienska Neapel, där pizzan alltid bakats i äkta stenugn. Att baka just pizza i stenugn är fördelaktigt, eftersom den kan nå mycket högre temperaturer än en vanlig ugn. Det ger en saftigt gräddad fyllning och en otroligt krispig botten – allt man kan önska av en pizza.
Med pizzaugnen Pizzaiolo från Sage kan du grädda napolitansk pizza på två minuter – hemma i ditt eget kök. Pizzaugnen, som även kallas The Smart Oven™, är tillverkad för att ha samma funktioner som en riktig stenugn, utan att du behöver bygga om hela köket. Perfekt för dig som vill bjuda nära och kära på pizza, lagad på autentiskt italienskt sätt.
Läs mer om SPZ820 The Smart Oven™ Pizzaiolo pizzaugn nedan.
Den klassiska pizzan som vi alla älskar och känner till sägs ofta härstamma från italienska Neapel, där pizzan alltid bakats i äkta stenugn. Att baka just pizza i stenugn är fördelaktigt, eftersom den kan nå mycket högre temperaturer än en vanlig ugn. Det ger en saftigt gräddad fyllning och en otroligt krispig botten – allt man kan önska av en pizza.
Med pizzaugnen Pizzaiolo från Sage kan du grädda napolitansk pizza på två minuter – hemma i ditt eget kök. Pizzaugnen, som även kallas The Smart Oven™, är tillverkad för att ha samma funktioner som en riktig stenugn, utan att du behöver bygga om hela köket. Perfekt för dig som vill bjuda nära och kära på pizza, lagad på autentiskt italienskt sätt.
Läs mer om SPZ820 The Smart Oven™ Pizzaiolo pizzaugn nedan.
Baka pizza med professionellt resultat
Pizzaiolo är det italienska ordet för pizzabagare, som knådar, bakar och snurrar pizzadegen i ugnen tills den är varm, spröd och redo för servering. När en äkta pizzaiolo står i köket krävs både uppmärksamhet, erfarenhet och tålamod – men inte med en pizzaugn från Sage. När du bakar pizza i din Piazziolo-ugn kan du istället slappna av med ett glas vin och låta ugnen göra jobbet åt dig. Pizzaugnens värmefördelning är nämligen så bra att inte behöver snurra eller vända pizzan under gräddningen.
Tillbehör medföljer
Till din ugn medföljer en pizzasten, som du använder under gräddningen för att få till en perfekt botten. Även en pizzaspade ingår, så att du enkelt kan lägga in pizzan i ugnen och ta ut den när den är färdig.
Tre typer av värme – precis som i en stenugn
Sages Pizzaiolo-ugn är tillverkad för att ge dig samma funktionaliteter som en riktig stenugn, vilket låter dig få till lika läckra resultat utan att behöva genomföra en enorm renovering av köket. Precis som en stenugn så har ugnen tre typer av värme: bottenvärme, övervärme och värmeströmning. Bottenvärmen har en hög temperatur på upp till 400°C, vilket ger en riktig spröd pizzabotten. Samtidigt gör övervärmen från taket att pizzan får en perfekt skorpa, medan värmeströmningen från ugnens öppning ser till att finare ingredienser, till exempel färska örter, inte grillas för mycket.
Element iQ®-system med temperaturreglering
Till sin Pizzaiolo-ugn har Sage utvecklat ett intelligent styrsystem som de kallar för Element iQ®. Systemets algoritmer ser till att värmen i ugnen anpassas efter behov, så att den uppnår den mest energieffektiva tillagningen utifrån vilken typ av pizza du bakar. Den innovativa designen med sensorer och automatisk temperaturreglering gör att du lugnt kan luta dig tillbaka i väntan på pizzan.
Från Deep Pan till fryspizza
The smart Oven™ är designad för att användas både tills vardags och till fest. Det innebär att den har program både för klassisk napolitansk pizza, Deep Pan och tarte flambee. Men givetvis kan den också ställas in för att uträtta mirakel med en helt vanlig fryspizza – perfekt efter en lång måndag på jobbet.
Pizzaiolo “The Smart Oven"