Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

För- och nackdelar

Det är självklart både för- och nackdelar med olika typer av tändning. Kol är lätt att arbeta med och kan snabbt tändas. Det kan som regel brinna vid 400 grader och grillkol kan bli varmare än briketter. Briketter kan vara svårt att tända men brinner i gengäld längre och med en jämn temperatur. Med briketter är värmen lätt att kontrollera, vilket kan vara svårare när man använder kol. Träpellets är ännu lättare att kontrollera då det oftast finns en temperaturkontroll. Du kan således få till precis den temperatur du önskar. Träpellets är utöver detta väldigt lätt att tända och blir snabbt redo för användning.

Nackdelen med kol är att det blir skröpligt, det brinner snabbt ut och lämnar mer aska och smuts efter sig. Briketter tar längre tid på sig att nå rätt temperatur och liksom kolet efterlämnar materialet en hel del aska. Nackdelen med träpellets är att det i början av grillningen bildas mycket rök, vilket också bidrar till en rökigare smak. Du behöver också vara uppmärksam på att de pellets du använder är lämpliga till matlagning. Du kan nämligen inte använda vanliga träpellets.

Vilken typ av tändning?

Grillkol

Kort bränntid
Ger hög värme
Snabb tändning

Grillkol kallas i vissa sammanhang också för träkol. Denna typ av tändning passar perfekt när du ska grilla korv, stek, fisk eller grönsaker. Det är ideellt till mindre råvaror som inte behöver lika lång tid på grillen. Det bidrar också till en lätt rökig smak.

Träpellets

Snabbt klar för användning
Ger god rökig smak
Oftast med temperaturkontroll

Träpellets kan användas till alla typer av råvaror. Det bästa med träpellets är att du får till en riktigt rökig smak, vilket gör att det passar utmärkt till revbensspjäll och liknande kött. Det är även lätt att få ett perfekt resultat då du enkelt kan styrka temperaturen.

Briketter

Lång bränntid
Ger jämn värme
Idealisk till stora mängder mat

Briketter är den typ av tändning som passar bäst till en rejäl oxstek eller övriga råvaror som passar på julbordet. Briketterna håller värmen länge, vilket naturligtvis passar bra om det du grillar har längre tillagningstid. Grillbriketter består av pressat stenkol, träkol eller rester av kokosnötter.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken