Då har vi bjudit in Johanna och Caroline - som är legitimerade dietister och som driver instagramkontot @dietistensval - till vår instagram för en inspirerande livesändning!
De kommer tipsa om flera nyttiga och rykande grytor för dig att samlas kring under kalla mörka höstkvällar. Bäst av allt, deras grytor sparar tid i vardagen, de kallar det 2 i 1 där de lagar dubbelt upp när de ändå är igång och har sedan grunden klar för en ny middag senare i veckan.
Det kommer att tävlas ut fina priser under livesändningen - så missa inte detta! Under kvällen kommer du bjudas på Ratatouille med tahinikräm och timjan som senare i veckan blir en fiskgryta med citronaioli eller vad sägs om en auberginetagine med aprikos och mynta som senare i veckan blir en auberginelasange.
Ta även chansen att ställa alla dina frågor om mat och hälsa på vår instagram och sätt alarm för att tävla och vinna produkter från Mareld! Hoppas vi ses!
En favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett. Gör dubbel sats på en gång så har du basen klar till en smakrik lasagne senare i veckan. Eller frys in, det är en dröm att ha en gryta klar i frysen.
Tid: ca 35 min
4 portioner
Att ha hemma
Till servering
Passande tillbehör: Kvarngryn, fullkornsbulgur, kokt potatis eller bröd.
Tips! Har du en gjutjärnsgryta, använd den! Maten kan få upp till fyra gånger högre järnvärde än om du använder ett annat kärl. Bäst blir effekten om maten innehåller något syrligt som i taginen, både tomat och citron.
Tid: Ca 45 min (varav 30 i ugnen)
Ugn: 200°
4–6 portioner
Allt i grytväg blir ju ännu godare dagen efter, ja det vet ni redan. Är det något du ska laga dubbel eller trippel sats av så är det alltså detta! Vi har redan dubblat receptet, så bara laga den här ratatouillen, spara hälften och gör vår fiskgryta på typ 10 minuter senare i veckan!
Tid: ca 35 min
4 portioner x2
Att ha hemma
Serveringsförslag: surdegsbröd, gärna fullkorn
Mixa ingredienserna till en kräm. Späd med vatten tills du tycker krämen har en lagom konsistens.
Tid: ca 10 min
4 portioner