Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Staub

Ugnsform Pumpa

Med denna eleganta ugnsform gör du inte bara matlagningen roligare utan också serveringen personligare. Den härliga pumpa-formen bidrar med karaktär och utstrålning på matbordet.

HITTA DEN HÄR

Nordic Ware

Bakformar Dödskallar

Denna läskiga bakform ger sex stycken effektfulla dödskallar. Formen blir en garanterad succé på barnkalaset eller Halloween. Nordic Wares formar håller mycket hög kvalitet och är har non-stickbeläggning. 

HITTA DEN HÄR

Nordic Ware

Tombstone Kakform

 Imponera på gästerna till halloween-festen med läskiga gravstenar med "Tombstone"-kakform från Nordic Ware. Formen rymmer 1 liter och är stöpt i aluminium. Perfekt för Halloweenpyntet!

HITTA DEN HÄR

KOLL PÅ PUMPAN

 

 

Ta väl hand om din pumpa!

Förberedelser

Pumpor med tunt skal som butternut eller hokkaido kan ugnsbakas eller stekas och serveras med skalet, som får en trevlig textur och smak av tillagningen. Pumpor med hårt skal som muscirkat eller den klassiska halloweenpumpan måste skalas, men om de tillagas med skalet blir det lättare att skära bort än när pumpan är rå.

Välj rätt

Hela pumpor ska vara oskadade, kännas tunga för sin storlek och fortfarande ha en bit av stjälken kvar eftersom den skyddar mot sjukdom och insektsangrepp. En uppskuren pumpa ska vara klar till färgen, se fuktig men inte blöt ut och inte ha mjuka eller missfärgade ställen.

Förvaring

Hela pumpor kan förvaras i upp till två månader på en mörk och sval plats med god ventilation. Pumpor med hårt skal kan ofta lagras betydligt längre än detta, och det finns de som lagrar pumpor hela vintern och menar att det gör dem sötare i smaken. När du har skurit upp en pumpa ska du avlägsna kärnorna och slå in fruktköttet i plastfolie. Förvarar du den uppskurna pumpan i kylen så håller den ca. en vecka. Pumpa innehåller inte bara massor av växtfibrer; den varma orange färgen avslöjar att den dessutom är rik på alfa- och betakaroten som är substanser som tillverkar A-vitamin som stärker både synen och skelettet. Karotenerna är dessutom kraftfulla antioxidanter som stärker immunförsvaret!

RECEPT

Kryddig pumpasoppa med kanelgrädde

4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 tsk mald kummin
  • ½ tsk mald koriander
  • 1 kg butternutpumpa, i grova bitar
  • 400 g potatis, i grova bitar
  • 5 dl vatten
  • 3 ¾ dl grönsaksbuljong
  • 5 cm tunn bit apelsinskal

Kanelgrädde

  • 1 1/5 dl vispgrädde
  • ½ tsk mald kanel

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta. Fräs lök och vitlök under omrörning tills löken blir mjuk. Tillsätt kryddorna och fräs blandningen under omrörning tills den doftar.
  2. Tillsätt pumpa, potatis, vatten, buljong och apelsinskal. Koka upp och sänk sedan värmen lite och låt soppan koka ca. 20 min eller tills grönsakerna är mjuka. Ta av grytan från plattan och låt den vila 10 min.
  3. Blanda under tiden till kanelgrädden. Häll grädden och kanelen i en skål och vispa upp med elvisp.
  4. Mixa soppan i omgångar i en köksmaskin eller med en stavmixer tills den är slät. Häll tillbaka soppan i grytan och värm upp under omrörning. Smaka av med kryddor.
  5. Servera soppan i skålar och toppa med en klick kanelgrädde!
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22