Bjud på hemgjord pizza!

 
Hos oss hittar du allt du behöver för att lyckas med en hemgjord pizza. En köksassitent hjälper dig med degen, en pizzasten ger perfekt botten och en pizzaslicer gör att det räcker till alla. Här hittar du inspiration, recept & tips för att du ska lyckas med din hemgjorda pizza. Smaklig måltid!
 
 

Lyckas med din pizza

 
Bröd med fyllning har funnits i urminnes tider. Och det är inte enkelt att hitta vart allt började. Men precis som invånarna i Neapel är vi här på Bagaren och Kocken enade om att Neapel är pizzans huvudstad och pizzans ursprung. Det är något magiskt över pizzorna som serveras där. Men eftersom det blir lite bökigt att flyga ner till Neapel varje helg för att äta pizza så är det dags att lära sig göra hemgjord pizza. Okej, det är inte Neapel-pizza, men det är bra nära!
 
Att baka egen pizza behöver inte vara svårt. Sätt en pizzadeg, samla familj och vänner i äkta Italiensk anda och sätt igång. Börja med att baka klassiker som Margherita eller Napoletana för att lyckas med gräddningen. När du får din pizzadeg perfekt är det dags att börja experimentera och tänka utanför det napolitanska köket. Prova att toppa med dina favoriter och glöm alla regler, bara fantasin sätter gränser.
 
Med en baksten kan du baka pizza med krispig och genomgräddad botten. Du får ett så fantastiskt resultat i ugnen hemma att man ibland tror att man sitter med en stenugnsbakad pizza på en piazza i Rom eller Neapel.  Att på några sekunder förflytta sig flera hundra kilometer söderut. Det är möjligt med en pizzasten.

Tips får kocken! Tänk på att stenen bäst värms upp långsamt för att undvika sprickor, även avsvalning bör ske gradvis. Före användning kan du tvätta den med saltvatten och torka av för att ge den en fräsch yta. Undvik alltid att använda kemiska rengöringsmedel. Om du vill använda din baksten till något annat än pizza, köp istället en för pizza och en för till exempel fisk eller grönsaker.

Morsø Forno

Om något så naturligt som eld och brasa ger det bästa resultatet tänker vi inte överkomplicera saker. I över 160 år har vi fört vidare den gamla traditionen att sätta elden i centrum. Först hjälper den dig att trolla fram en läcker meny och när magen har fått sitt, kan du höja atmosfären för dig och dina gäster ytterligare; få saker kompletterar nämligen varandra så bra som en solnedgång på sommaren och flammornas dans i svart gjutjärn.
 
Välkommen till Morsø Forno – och välkommen till den speciella känslan av förundran och frihet som bara en bar himmel kan skapa.
 
 

Recept

 
Pizza med chevré & kyckling
 
Pizzadeg
Tomatsås
Riven ost
Kyckling
Pinjenötter
Chevréost

Gräddas: 10-15 minuter / 220 grader. Tilllagningstid varierar beroende på metod. Håll koll på kanterna och lufta pizzan med en pizzaspade för att se till att den inte bränns underifrån.
 
Gör så här:
1. Förbered din pizzadag. Använd en köksassitent för bästa resultat. När degen är redo trycker du ut den till en rund ring. Använd endast händerna för bästa resultat.

2. Bryn kycklingen så att en får fin färg. För att undvika torr kyckling när pizzan är färdig kan du förkorta stektiden lite grann.

3. Ta en slev pizzasås och fördela pizzasåsen över hela pizzan. Lägg sedan på riven ost, chevré och kyckling. När pizzan börjar få färg i kanterna lägger du på pinjenötter.

4. Ringla över lite honung efter att pizzan har gräddats klart.
 
 
 
 
Pizza med tryffelsalami

Pizzadeg
Tomatsås
Mozzarella
Basilika
Olivolja
Tryffelsalami

Gräddas: 10 minuter / 220 grader. Tilllagningstid varierar beroende på metod. Håll koll på kanterna och lufta pizzan med en pizzaspade för att se till att den inte bränns underifrån.
 
Gör så här:
1. Förbered din pizzadeg. Använd en köksassitent för bästa resultat. När degen är redo trycker du ut den till en rund ring. Använd endast händerna för bästa resultat.

2. Ta en slev pizzasås och fördela pizzasåsen över hela pizzan. Lägg sedan på mozzarella och tryffelsalami.

3. När pizzan är klar ringlar du över lite olivolja och garnerar med färska basilikablad.