Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Vad är en iSi sifon egentligen? En sifon använder gas och tryck för att bl.a. vispa grädde, luftiga såser och lätta soppor. Den gör det på väldigt kort tid och alltid med fantastiska resultat. Behållaren från iSi har också ett praktiskt handtag och flera olika dekorationsmunstycken till servering.

Sifonen kan användas till såser som t.ex. bearnaise och hollandaise. Resultatet blir alltid både läckert och luftigt, vilket ger en särskild touch till rätten som helhet. Möjligheterna är oändliga med en iSi sifon. Imponera på vänner och familj som om ditt kök vore en gourmetrestaurang.

Fördelarna med en iSi sifon

Bättre smak: När du använder din iSi sifon blir resultatet alltid luftigt och fyllt med smak. En sås tillagad med en sifon blir lättare och du kommer inte uppleva samma tunga mättnadskänsla. Du kompromissar heller inte med varken kvalité eller arom. Om du använder råvaror av högsta kvalité kommer resultatet optimeras och du är garanterad läckra och välsmakande såser och rätter m.m.

Tidsbesparande: När en elvisp eller köksassistent tar längre tid på sig för att vispa grädde klarar sifonen av det på nolltid. Gasen och trycket från patronen gör att snabbt uppnår önskat resultat, samtidigt som du slipper få ont i armen av att hålla vispen stadigt i flera minuter.

Hållbarhet: Förvara färdiga resultat längre, den vispade grädden håller sig t.ex. färsk i upp till 10 dagar i kylskåpet.

Sundhet: Med en sifon får du ut en större volym av det du vispar, vilket innebär att du drar när kalorierna i det färdiga resultatet.

Säkerhet: Alla delar genomgår säkerhetsrelaterade tester och säkrar högsta kvalité i den österrikiska iSi-fabriken. Du är garanterad att produkten uppfyller nödvändiga säkerhetskrav.

Utbytbara delar: Alla iSi sifoner och patroner är utvecklade som ett system. Därmed passar de olika delarna tillsammans. När du investerar i en iSi sifon kan du använda alla typer av patroner och munstycken. Det gör även att sifons livslängd förlängs.


Så använder du den:

Det är enkelt och smidigt att använda en iSi sifon som snabbt levererar välsmakande resultat. Häll i soppa, sås, grädde eller liknande i behållaren och skruva på locket. Placera därefter patronen i hölstret och skruva på denna, för att tillsätta tryck i behållaren. Skaka sedan behållaren ordentligt, ta bort hölstret med patronen igen och skruva på det medföljande locket. Nu kan du spruta ut innehållet genom munstycket och servera! Enklare än så här blir det inte.

RECEPT

Grillad spetskål med carpaccio och blue cheese creme

Av Heine Jeppesen - Gastrofar.dk

Du behöver:
2 spetskål 
200 g carpaccio
100 g blåmögelost  
2 msk citronsaft
100 g creme fraiche 
1,5 dl mjölk 
1 tsk honung 
0,5 dl grädde 
1 bunt dill
Salt och färskmalen peppar 

Gör så här:
Blåmögelost, creme fraiche, mjölk, grädde, citron och honung läggs i en hög skål och blandas med stavmixer 
Sikta blandningen och häll den i en sifonflaska (0,5l)
Skruva på locket och montera patronen
Skaka om sifonen 8-10 gånger, så att gasen fördelar sig 
Skär upp spetskålen i fyra delar
Grilla spetskålen så att alla sidor får yta, gärna på en grill eller i en grillpanna
Lägg upp spetskålen på en tallrik, lägg carpaccioen ovanpå och toppa slutligen med ostkrämen och lite dill.

Stekt Kalvfilé med grön sparris och Hollandaise sås

Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 30 Min
Lämplig för: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip

Du behöver:
325 g smör
3 st äggulor
1 ägg
25 g schalottenlök
50 ml torrt vitt vin
1 st lagerblad
1 g salt
1 g cayennepeppar
25 ml citronsaft
1 g socker
25 ml vegetabilisk olja
3 st krossade svarta pepparkorn

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och sila genom en duk för att klargöra smöret. Fräs schalottenlök i vegetabilisk olja tills de är glaserade, tillsätt lagerblad och pepparkorn och vitt vin. Låt sjuda i ca. 3 minuter (för reducering). Vispa ihop 3 äggulor, 1 helt ägg och reducera i en metallskål över varmt vattenbad (ca. 2 -3 minuter). Rör smöret (ung. 50 ° C / 122 ° F) först en droppe i taget och sedan gradvis, tills en emulsion bildas (en kombination av ägg och fett). Smaka av med kryddorna. Passera genom ISI tratten och sikta direkt i 0,5 L Isi Whipper, skruva på 1 st Isi gräddpatron och skaka kraftigt. Håll ISI Whipper varm vid max. 75 ° C / 165 ° F i ett vattenbad

iSi-logo.png

isi

iSi startade 1865 i Wien, och har idag en världsledande roll på marknaden inom tryckförseglade gascylindrar. 

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken