Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

RECEPT FRÅN ISI

Sötpotatis Espuma

Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 45 Min
Lämplig för: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip

Du behöver:

  • 140 g sötpotatis
  • 280 ml grädde
  • 80 ml potatisvatten
  • 1 g alt
  • 1 g peppar
  • 0.5 g muskot

Gör så här:

Koka sötpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk (ca. 20 minuter), skala och mosa med en potatismasher. Värm grädden och blanda moset med den uppvärmda grädden och potatisvatten. Krydda med salt, peppar och muskot. Passera genom ISI-tratten och sikta direkt i 0,5 L Isi Whipper, skruva på 1 st Isi gräddpatron och skaka kraftigt. Håll ISI Whipper varm vid max. 75 ° C / 165 ° F i ett vattenbad

Stekt Kalvfilé med grön sparris och Hollandaise sås

Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: 30 Min
Lämplig för: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip

Du behöver:

  • 325 g smör
  • 3 st äggulor
  • 1 ägg
  • 25 g schalottenlök
  • 50 ml torrt vitt vin
  • 1 st lagerblad
  • 1 g salt
  • 1 g cayennepeppar
  • 25 ml citronsaft
  • 1 g socker
  • 25 ml vegetabilisk olja
  • 3 st krossade svarta pepparkorn

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och sila genom en duk för att klargöra smöret. Fräs schalottenlök i vegetabilisk olja tills de är glaserade, tillsätt lagerblad och pepparkorn och vitt vin. Låt sjuda i ca. 3 minuter (för reducering). Vispa ihop 3 äggulor, 1 helt ägg och reducera i en metallskål över varmt vattenbad (ca. 2 -3 minuter). Rör smöret (ung. 50 ° C / 122 ° F) först en droppe i taget och sedan gradvis, tills en emulsion bildas (en kombination av ägg och fett). Smaka av med kryddorna. Passera genom ISI tratten och sikta direkt i 0,5 L Isi Whipper, skruva på 1 st Isi gräddpatron och skaka kraftigt. Håll ISI Whipper varm vid max. 75 ° C / 165 ° F i ett vattenbad

Campari Orange Espuma

Svårighetsgrad: lätt
Tillagningstid: 30 Min
Lämplig för: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip

Du behöver:

  • 50 ml Campari
  • 450 ml färskpressad apelsin juice
  • 3 st gelatinblad
  • 10 g strösocker

Du behöver:

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm upp 125 ml apelsinjuice, och lös det avrunna gelatinet i den. Blanda Campari med resten av apelsinjuicen och lägg i det upplösta gelatinet. Passera blandningen genom ISI tratten och sikta direkt i 0,5 L (~ 17 fl. Oz.) Isi Sifonen Skruva på 1st Isi gräddpatron och skaka kraftigt. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar. Skaka kraftigt före servering.

Dubbla ingredienser för en 1 L (~ 34 fl. Oz.) Isi Sifon ). Skruva på 2st ISI gräddpatroner, en efter den andra. Skaka kraftigt efter varje patron. Halvera ingredienserna om du använder en 0,25 L (~ 8.5 fl. Oz.) Isi Sifon

iSi-logo.png

isi

iSi startade 1865 i Wien, och har idag en världsledande roll på marknaden inom tryckförseglade gascylindrar. 

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22