Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Doften av julbak!

Äntligen är det dags att börja baka inför jul! Finns det något mysigare än doften från julbaket som sprider sig i huset?
Vi kikar in hos Anna Carolina Magnusson som driver instagramkontot annacarolinebakar för att inspireras av vad hon
bakar till sin jul, och här delar hon med sig av sina ljuvliga recept!

JULIGA RECEPT

RECEPT

Amarettirutor med mascarpone-frosting och granatäpple

Du behöver

  • 3 äggvitor ( ca 1 dl)
  • 3 dl socker
  • 2 msk mandellikör
  • 6 dl mandelmjöl
  • 100 g grovhackad mandel
  • 1 krm salt

Mascarpone-frosting

  • 125 g mascarpone
  • 1dl lemoncurd ( färdig på burk)
  • 1,25 dl grädde
  • 1/2 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt sedan sockret lite åt gången under vispning så att du får en vit tjock marängsmet.
  2. Vänd sedan ner mandelmjöl och den hackade mandeln samt salt och mandellikör.
  3. Häll ut smeten i en bakpappersklädd form 30×30 använd oljade händer för att trycka ut smeten jämt över hela botten.
  4. Grädda på 200°c ca 8-10 minuter.
  5. Skär sedan rutor innan kakan svalnar.

Frosting

  1. Vispa lemoncurden med elvisp så att den mjuknar.
  2. Tillsätt sedan mascarpone, grädde och florsocker.
  3. Vispa ihop tills den blir lagom konsistens att spritsa på dina amaretti rutor.
  4. Toppa sedan med granatäpplekärnor, servera och njut

Julens godaste jordnötsknäckbräck

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 200 g jordnötter

Gör så här

  1. Ta fram en tjockbottnad vid (rymlig) kastrull och lägg i socker, sirap, grädde och smör. Rör runt så att smöret smälter och låt sedan koka ganska kraftigt utan att du rör så mycket.

  2. Använd en termometer för att kontrollera gradantalet. När knäcksmeten är emellan 135°c till 140°c så är den klar.

  3. Ta då av kastrullen från plattan och häll i jordnötterna. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så att den flyter ut.

  4. Skär sedan bitar innan den stelnar helt. Eller så bryter du lagom stora bitar efter den stelnat.

Mjuk pepparkaka med lingon och rom

Du behöver

  • 200 g smör (bryn gärna för extra mjuk god smak)
  • 1 dl olja
  • 5 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 5,5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1/2 dl rom
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 påse pepparkakskrydda (18g)
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret (bryn gärna) och ställ sedan sidan för att svalna lite..

  2. Vispa ihop ägg och socker riktigt pösigt (vitt fluff)

  3. Blanda sedan ihop alla torrvaror och sikta ner i äggvispet. Vänd runt så att det blir klumpfritt.

  4. Tillsätt olja, rom, rårörda lingon och gräddfil i det smälta smöret (gör inget att blandningen skär sig).

  5. Vänd ner tillsammans med ägg och torrvaror och rör runt så att allt blandas. Häll sedan smeten i din smorda Nordic ware form som rymmer 2,4 L

  6. Grädda på 155 °c i cirka 1 timma (kolla med en teststicka så att kakan är klar då alla ugnar är olika)

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 22:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22