Gör egen glass
)
Glass med naturens smaker
Under försommaren vaknar naturen till liv på allvar och där blomning och grönska återigen gör entré efter vinteruppehållet. Just nu finns det massvis med gott från naturen att ta tillvara på. Vi har tagit hjälp av Det Vilda Skafferiet, med Simon Quartey i spetsen, som har skapat två glassrecept med oväntade, men fantastiskt goda, smakkreationer.
Syrén- & Rabarbersorbet
Med alkoholfritt mousserande
Denna ljuvliga sorbet har ingredienser som får minnet att vandra till skolavslutningar och försommar. När ingredienserna kokats ihop kör du sorbetsmeten i ett glasstillbehör till din kökassistent till det blir en jämn och fin konsistens. Till sist serverar du sorbeten i ett vackert glas, toppar med en skvätt bubbel och garnerar med en liten klase syrén.
Svartvinbärsbladsglass
Med färska hallon och vårblommor
Detta är en unik glass med gräddig konsistens och smak av svarta vinbär och salt. Här tar du tillvara på bladen på din svartvinbärsbuske, som faktiskt är riktigt goda! Du toppar sedan glassen med färska hallon och fina ätbara blommor.