Rabarber
)
Nu när våren är här och det börjar bli dags att njuta av den ljuvligt syrliga rabarbern! Vi har fått hjälp av bak-bloggerskan Yvonne Landin som har tagit fram läckra rabarberrecept för dig att testa i vår och sommar!
)
En saftig glutenfri mandelkaka med rabarber i toppad med syrlig rabarbercurd och krämig Mascarponetopping.
)
Vårens och sommarens förmodligen läckrastedrink. Syrligt och sött möts i en perfekt kombination. Haka på skum-trenden där endast smaksättningsfantasin sätter gränserna!
)
Len och krämig rabarberglass som toppas med pajsmul är en härligt somrig version av rabarberpaj!
Tips! Testa att krydda glassen med kardemumma, lime eller mandellikör.
)
Kryddig chutney där rabarber ger både sötma och syra och förhöjer grillningen. Chutney är dessutom en riktigt trevlig ”gå bort-present” så passa på att göra dubbel sats och ge bort en burk!
Tips! Testa att byta ut curry mot ingefära, kanel eller kummin.
)
En sötsyrlig rabarbercurd är väldigt god att smaksätta och toppa bakverk med men missa inte att använda det som pålägg på rostat bröd.
Tips! Testa att krydda curden med vanilj, kardemumma eller svartpeppar.
)
Våga testa denna smakrika och färgglada rabarberdrink i en spännande fänkålskombination! En ingrediens i drinken är rabarbersirap. Rabarbersirap är en perfekt bas till drinkar men testa även att pensla nygräddade bullar med sirapen eller smaksätt nästa kopp te!