Upplev enastående elegans och prestanda med Shun Classic Red från KAI. Den breda santokukniven,
tillverkad av förstklassigt damaskusstål, är ett exklusivt samlarobjekt som endast producerats i 3 000
exemplar världen över. Varje kniv är individuellt numrerad på handtaget, vilket gör den till ett unikt
verktyg för köksentusiaster och samlare. Läs mer om Kai Shun Classic Red Santokukniv här.
KAI Shun är en knivserie som står för skönhet och precision. Inom Shun finner du serierna Classic, Premier och Nagare, var och en med sin egen unika charm och överlägsen skärpa. I serien finner du knivar som passar alla ändamål.
Premier-serien från KAI Shun, är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag.
KAI Wasabi knivar kombinerar tradition med modernitet. Inom Wasabi hittar du serierna Wasabi och Wasabi Black, där varje kniv är skapad med överlägsen skärpa och i enlighet med japansk hantverkskonst.
Vill du veta mer? Få svar på alla dina knivrelaterade frågor här i Bagaren och Kockens stora knivguide!
Mode, teknik, media - vad det än gäller ligger Japan alltid ett steg före. Vad det än är som håller på att utvecklas, så finns det garanterat redan i Tokyo.
Ta japanska knivar till exempel som först nu, efter en tusenårig tradition i Japan, även efterfrågas i resten av världen. Blandningen av harmoni, minimalism och kvalitet tycks vara den perfekta blandningen för en kniv.
Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!