Kavlar

Kaveln är bagarens bästa vän. Det är förmodligen det redskapet som är allra viktigast när det handlar om bakning. Få köksredskap eller baktillbehör är så förknippat med bagaren än vad kaveln är.

För att bagaren ska kunna få fram ett gott bröd, en prickfri kaka eller en makalös bulle krävs det att bagaren kan lita på sin kavel. Degen får inte fastna eller hålla på att krångla när bagaren kavlar. Bagarens kavel ska vara smidig, lätt och elegant när den dansar över degen. Helst ska bagarens kavel även vara snygg för att göra bagaren och alla i bagarens närhet glada och fyllda av liv när de ser kaveln. Bagaren vill också ha kavlar som kan användas för speciella syftet, som till exempel kruskavlar, pajkavlar eller randkavlar. Då är bagaren nöjd.

På Bagaren och Kocken har vi ett stort sortiment av kavlar. Klassiska träkavlar med eller utan handtag. Silikonkavlar som är fantastiska på grund av att degen inte fastnar på kavelns yta. Pajkavlar som låter dig kavla i pajformen eller långpannekaveln som man kan använda i en långpanna. Vi har även kruskavlar och randkavlar. 

Kavlar