Bagaren och Kocken AB

Keramiska knivar

Enligt gammal japansk tradition tillverkas knivar i stål. Vilket stål köksknivarna görs i har alltid varit en viktig del i knivtraditionen. Att stålet ska vara hårt har alltid setts som något att sträva efter. Därför var det inte helt okontroversiellt när Kyocera på 80-talet började tillverka knivar i keramik. Trots en viss skepsis från traditionella japanska knivtillverkare lyckades keramikknivarna etablera sig. Fördelen med knivar i keramik är dess hårdhet. Keramik är hårdare än stål och kan därför slipas vassare och hålla sig skarpa längre.

Köp en keramisk kniv och slipp tänka på slipning det närmaste halvåret eller året beroende på hur mycket du använder din keramiska kniv. Keramiska knivar är mycket hårda och håller skärpan mycket länge. Man måste dock vara försiktig med att skära i hårda saker som till exempel ben eller frysta livsmedel.

Hos oss på Bagaren och Kocken hittar du ett härligt utbud av fantastiska knivar av keramik. Vi har keramiska knivar från den japanska tillverkaren Kyocera bland annat. Keramiska kockknivar, keramiska skalknivar eller keramiska knivset hittar du bland annat i vårt sortiment. 

Keramiska knivar