När Kyocera på 1980-talet startade sin tillverkning av keramiska köksknivar var det inte helt okontroversiellt. För enligt gammal japansk tradition tillverkas knivar av stål. Trots en viss skepsis från de erkända och etablerade japanska knivtillverkare lyckades Kyocera slå igenom med sina knivar av keramik. Fördelen med knivar av keramik är dess hårdhet. Keramik är hårdare än stål och kan därför slipas vassare och håller sig dessutom skarpa länge.
Köp en keramisk kniv och du slipper tänka på slipning under en lång tid. Keramiska knivar är mycket hårda och håller skärpan mycket länge. Däremot, på grund av det hårda knivbladet, måste du dock vara försiktig med att skära i hårda livsmedel och undvik att skära i ben eller frysta råvaror.
Hos oss på Bagaren och Kocken hittar du fantastiska knivar av keramik. Vi har keramiska knivar från den japanska tillverkaren Kyocera bland annat. Keramiska kockknivar, keramiska skalknivar eller keramiska frukt-och grönsaksknivar hittar du bland annat i vårt sortiment.