Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Till kassan 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Till kassan 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Till kassan 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Till kassan 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Keramiska knivar

 

Enligt gammal japansk tradition tillverkas knivar i stål. Vilket stål köksknivarna görs i har alltid varit en viktig del i knivtraditionen. Att stålet ska vara hårt har alltid setts som något att sträva efter. Därför var det inte helt okontroversiellt när Kyocera på 80-talet började tillverka knivar i keramik. Trots en viss skepsis från traditionella japanska knivtillverkare lyckades keramikknivarna etablera sig. Fördelen med knivar i keramik är dess hårdhet. Keramik är hårdare än stål och kan därför slipas vassare och hålla sig skarpa längre.

Köp en keramisk kniv och slipp tänka på slipning det närmaste halvåret eller året beroende på hur mycket du använder din keramiska kniv. Keramiska knivar är mycket hårda och håller skärpan mycket länge. Man måste dock vara försiktig med att skära i hårda saker som till exempel ben eller frysta livsmedel.

Hos oss på Bagaren och Kocken hittar du ett härligt utbud av fantastiska knivar av keramik. Vi har keramiska knivar från den japanska tillverkaren Kyocera bland annat. Keramiska kockknivar, keramiska skalknivar eller keramiska knivset hittar du bland annat i vårt sortiment. 

 

Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005

Senaste recensionerna

Populära varumärken