Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Jul med KitchenAid

Julen handlar om mer än bara klappar och granar – det är stunderna i köket, dofterna av kryddor och värmen som sprids när något unikt skapas.
Med köksmaskiner från KitchenAid vid din sida kan även klassiska desserter få en modern twist. Tänk dig en silkeslen espressoglass, där djupa
kaffetoner möter en hint av julens kryddor. Omvandla enkla ingredienser till en ny jultradition, allt medan köksassistenten gör det hårda jobbet. 

 

Artisan köksmaskin 6,6 liter + Ice Cream Maker

KitchenAid Artisan 5KSM70SHXE är en exceptionellt kraftfull, tålig och tystgående köksmaskin. Den ger dig en kombination av KitchenAids mest kraftfulla motor och en stor skålkapacitet på 6,6 liter, allt förpackat i den ikoniska designen med klassiska kurvor. Till den här varianten medföljer även 5KSMICM Ice Cream Maker, så att du kan använda din köksmaskin för att göra otroligt god hemmagjord glass. Självklart finns setet i många olika färgval, så att du kan hitta den maskin som passar bäst i just ditt kök.

Ice Cream Maker är ett förstklassigt tillbehör som på nolltid förvandlar din KitchenAid Artisan till en glassmaskin. En glasskål med kapacitet på 1,9 liter och otroligt snabb körtid – på mindre än en halvtimme har du glass eller sorbet redo. Förutom glasstillbehöret medföljer även en 6,6 liters rostfri skål, stänkskydd, trådvisp, degkrok, flatblandare och dubbel flatblandare med silikonvinge. Om du vill kan du komplettera den med fler delar för ännu fler möjligheter i köket, med redskap för allt från hemmagjord korv och lasagne till sallad och hemmagjort mjöl.

Just nu: 9 999 kr!

Ord. pris 12 349 kr

SE PRODUKTER

Krämig espressoglass

Drygt 1 liter glass.

Finns det något godare än hemgjord glass? Här har ni en krämig espressoglass med djup kaffesmak. Du kan minska mängden espresso efter mak och tycke.

Förberedelse:

För bästa resultat behöver glassbunken frysas i 16 timmar innan användning.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde, 500g
  • 2 dl röd mjölk, 200g
  • 3/4 dl strösocker, ca 70g
  • 1/2 dl brunt farinströ, 40g
  • 1 krm salt, ca ¼ tsk
  • 6 äggulor
  • 1 tsk vaniljpasta (det funkar fint med ½ vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker)
  • 1 dl bryggd espresso (ca 2 dubbla espresso)
  • Kaffebönor till garnering

Gör så här:

  1. Häll ner grädde, mjölk, strösocker, farinsocker och salt i en rymlig kastrull, låt koka upp och sänk till medelvärme. Vispa hela tiden, låt sjuda i ca 2 minuter, ställ av från plattan. 
  2. Vispa upp äggulorna i en separat bunke, häll ner ca 2 ½ dl av den varma gräddsmeten över äggulorna, viktigt att vispa hela tiden.
  3. Häll tillbaka äggsmeten i kastrullen, ställ på medelvärme och rör hela tiden tills din smet uppnår ca 80 - 85 grader, viktigt att inte det inte kokar eller går över 85 grader.
  4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner nybryggd espresso och vaniljpasta, vispa ihop och häll över smeten i en ren bunke. Plasta in och ställ i kylen minst 8 timmar, helst över natten. 
  5. Montera glasstillbehöret på din KitchenAid. Sila av glassmeten genom en finmaskig sil och kör smeten i glassbunken på hastighet fyra.
  6. Ställ in glassen i frysen till servering. Servera med en kopp rykande espresso och varför inte garnera glassen med några kaffebönor?

Krämig fettuccine med champinjoner, brynt smör och rostad mandel.

4 portioner.

Ingredienser:

Pastadeg

  • 6 ½ dl durumvetemjöl, 400g
  • Ca 5 ägg, 260g

Pastasås

  • Ca 50g smör
  • 350 g champinjoner (valfri svamp eller blanda svampsorter)
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Salt och peppar
  • 2 nypor chilipulver
  • 200g färsk bladspenat
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 – 2 dl pastavatten

Brynt smör med citron

  • 100g smör
  • 1 msk pressad citron

Topping

  • 2 dl hackad rostad mandel (funkar fint med tex. hasselnötter eller pumpakärnor)
  • Riven parmesan

Gör så här:

  1. Börja med pastadegen.
  2. Häll ut allt mjöl på bänkskivan och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen, vispa upp äggen lite lätt med en gaffel. Dra in lite mjöl i taget med gaffeln och vispa in mjölet försiktigt i äggen. När degen börjat ”gå ihop sig” knådar du degen med mjölade händer i ca 10 minuter. Var försiktig om du behöver ha i mer mjöl, ta lite i taget annars blir degen svårjobbad. Knåda tills du har en elastisk deg, låt degen knådas länge för bäst resultat. Den skall kännas fuktig men inte fastna i händerna. Plasta in och låt degen vila kylen i minst 1 timme.
  3. Montera lasagnevalsen på din KitchenAid. Dela degen i 2 bitar och platta till, kör degarna igenom valsens tjockaste nivå, upprepa och minska nivå steg för steg tills du har önskat tjocklek, halvera pastalängden om den blir för lång och svår att hålla. Byt till pastavalsen för fettuchine, kör igenom pastalängderna. Mjöla pastan lite lätt och tvinna försiktigt ihop till nystan. Låt pastan torka medan du gör pastasåsen.
  4. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och salta ordentligt.
  5. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme, vispa hela tiden. Vispa ner citronsaft när du har ett nötbrunt smör. Ställ åt sidan. 
  6. Rensa och skär svampen till önskad storlek. Stek svampen i en het stekpanna utan matfett tills svampen vätskat ur sig. Tillsätt smör och sänk värmen något, bryn svampen tills den fått fin färg.
  7. Häll i kryddor, salt, hackad schalottenlök och vitlök, stek tills löken är glansig. Rör ner spenat därefter vitt vin, låt vinet koka in lite, tillsätt grädde och låt småputtra i några minuter. Koka pastan i ca 1 minut, skopa över lite pastavatten i pastasåsen och rör om. Häll av pastan och rör ner försiktigt i pannan tills såsen täcker pastan helt. Servera med brynt smör, hackade mandlar och parmesan.

Marknadens bredaste sortiment

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken