KitchenAid

 
Design och kvalitet spelar en allt viktigare roll i många konsumenters vardag. KitchenAid®s köksmaskin utvecklades 1919 i USA och 1937 gav designern Egmont Arens köksmaskinen det utseende den har i dag. Maskinen har vunnit otaliga designpriser och kan ses på museer världen över - den ingår bland annat i de permanenta samlingarna på Museum of Modern Art i New York och San Francisco.

Med utgångspunkt i KitchenAids retrostil har sortimentet breddats till att även omfatta till exempel mixer, matberedare, brödrostar, kaffekvarnar, kokkärl, knivar och kaffebryggare. Hos oss hittar du ett stort sortiment av KitchenAid. Vi har flera färger i lager och skickar direkt från vårt egna lager. Vi är en officell återförsäljare av KitchenAid och erbjuder alla garantier.
 

KitchenAid

KitchenAid Queen of Hearts

 

Specialtillverkad

Sätt färg på ditt kök! Den varma färgen Passion Red förkroppsligar KitchenAids energi, styrka och gemensamma passion för att skapa möjligheter i köket

Passionsinspirerat

Eleganta kromdetaljer, ett passionsinspirerat dekorband med hundratals små hjärtan och en logotyp som firar 100-årsjubileet.

En imponerande resa

1914 startades sagan KitchenAid av ingenjören Herbert Johnson som då arbetade hos företaget Hobart Corporation. Herbert iakttog noga när en av arbetarna på fabriken knådade en deg för hand och tänkte att det nog måste finnas ett bättre sätt att göra det på. Han uppfann på egen hand en köksapparat som kunde knåda degen istället. Den första modellen köptes av den amerikanska flottan och hamnade i kabyssen på alla fartyg inom marinen.
 
Namnet KitchenAid sägs komma från när en ny version av maskinen skulle börja säljas kommersiellt och en av medarbetarnas fruar tog hem för att testa den. När hon kom tillbaka ska hon sagt ”I don’t care what you call it; all I know is it’s the best kitchen aid I’ve ever had”.
 
Dock lämnade KitchenAid sitt största historiska avtryck när de i början av 1930-talet tog kontakt med designern och arkitekten Egmont Arens och bad honom formge deras nya köksmaskin. Det hela resulterade i den så kallade Model K som än idag är den designen som KitchenAid främst förknippas med. Före Model K hade maskinerna sålt dåligt och KitchenAid var desperata efter att hitta en maskin som kunde skaka liv i företaget.
 
I början kom den bara i vitt men allt eftersom har fler och fler färger tillkommit. Proffsen gillade den för sin stabilitet och gedigna arbete, hemmafruarna för utseendet. K-modellen blev en statussymbol som alla som var någonting i USA skulle äga. Få former är så ikoniska för ett företag som K-modellen har blivit för KitchenAid och de har satt standarden för hur en köksassistent ska se ut. Som ytterligare ett bevis på storheten hos denna köksmaskin så blev den 1997 utställd på Museum of Modern Art som en symbol för amerikansk design.
 
Efter 9/11 specialmålade KitchenAid 100 stycken maskiner i den amerikanska flaggan och gav till brandmännen som ett tack för deras hjälteinsatser. KitchenAid är verkligen en del av den amerikanska folksjälen. Fortfarande idag, nästan 80 år efter K-modellens födelse, tillverkas fortfarande KitchenAids köksmaskiner i fabriken som ligger i Greenville, Ohio.
 

Möt Power Plus

Mixa på ett oöverträffat sätt

Matlagning, precis som livet, handlar om att blanda rätt ingredienser. Du är den ende som vet vilka som passar bäst för dig. Vi vet hur man mixar dem bäst. Från torkad till frusen frukt, från frön till grönsaker - vi ser till att de mixas perfekt. För snabb, men ändå nyttig matlagning. För ett liv utan kompromisser. KitchenAid Artisan Power Plus Blender tar hand om alla dina nyttiga recept, från soppor till såser och ger din jämnare och mera konsekventa resultat.
Det exklusiva dubbelsida kannan som håller värmen. Denna specialfunktion gör det möjligt att mixa och värma upp soppor på bara fem minuter.
Power Plus blandar allt snabbt och enkelt, skapar frukt- och grönsakssmoothies, lena och jämna soppor, juicer, nötsmör, dressing och mycket mera.
Blanda ditt recept enkelt tack vare tre program: smoothies, juicer och soppor. Varje program har ett unikt intervall av varierande hastigheter.

Mer än bara en köksmaskin

Kokkärl för alla tillfällen

Oavsett om du letar efter enkla Non Stick-pannor, rostfritt stål av restaurangkvalitet eller bara en härlig färgklick i köket erbjuder KitchenAid ett stort urval av kokkärl och stekpannor som hjälper till att göra din nästa måltid en kulinarisk upplevelse!

Hacka, skär och skala med precision

Född ur samma 100 åriga arv av kvalitet och tidlös design kommer KitchenAids professionella knivar. Knivarna är tillverkade i rostfritt stål och handtaget är av micarta som erbjuder ett stabilt och säkert grepp tillsammans med den sylvassa skärpan.

Kaffebryggare för alla smaker

När det gäller kaffe har alla sina egna preferenser. Det är därför som KitchenAid har utvecklat det mest omfattande sortimentet av kaffebryggare, med avancerad teknik och exklusiv design, som gör att du kan brygga en personlig, utsökt och perfekt kopp kaffe.
 
 

gör egen focaccia

 
15 socker
11g torkad jäst
375 ml fingervarmt vatten
480 gram vetemjöl
18 g salt
175 ml olivolja
50 ml basilika pesto
2 stora tomater
 
1. Blanda socker, jäst och vatten i en liten bunke. Låt stå 5 till 10 minuter.

2. Blanda ner mjöl och salt i en KitchenAid-skål. Sätt på din degkrok till maskinen och börja vispa på hastighet 1 ungefär 1 minut. Stäng av mixern och addera jästmixen och 60 ml olivolja. Sätt hastigheten till 4 och knåda i ungefär 10 minuter.

3. Addera resten av olivoljan till en lite större skål. Flytta degen ifrån KitchenAid-skålen till den skålen med olivolja och täck med plastfolie för att låta den jäsa varmt i ungefär 1 timme eller tills den är dubbelt så stor.

4. Värm din ugn till 220 grader. Tryck ner den jästa degen i en 30x45 cm ugnsform. Täck även denna med plastfolie och låt degen jäsa igen i ungefär 15 minuter eller till den är dubbelt så stor.

5. Tryck ner degen så att den täcker hela ugnsformen. Toppa med pesto och tomat och grädda sedan i 20 minuter eller tills den är gyllene brun. Låt den kallna på ett ugnsgaller för bästa konsistens.
 
 
 

Frågor & svar

Var tillverkas egentligen min KitchenAid?
KitchenAids köksassistenter tillverkas fortfrande till största del i deras fabrik i Ohio. Undantaget är vissa tillbehör och reservdelar som tillverkas i fabriker runt om i USA eller Kina. Kvaliteten kan man alltid lita på då alla köksassistenter är monterade i originalfabriken i Greenville, Ohio.
 
 
Hur mycket deg klarar KitchenAid köksassistent?
KitchenAids klassiska köksassistent klarar av att blanda degar med upp till 7,5 deciliter degvätska. Om man ska översätta det till färdiga bakverk så innebär det att man kan knåda deg till ungefär 40 kanelbullar eller två rejäla brödlimpor. Om det inte är tillräckligt så finns det större modeller från KitchenAid som har en ännu större kapacitet.
 
Vad ingår när man köper en KitchenAid köksassistent?
Med KitchenAid KSM175 medkommer en stålbunke 4,3 liter, degkrok, flatblandare, ballongvisp och stänkskydd. Om man vill ha ännu fler tillbehör kan man antingen köpa det löst, eller köpa köksmaskinen med ett större tillbehörspaket. Hos oss hittar man flera bra tillbehörspaket med till exempel glassmaskin eller extra bunke.