Pannkaksjärn i gjutjärn 23 cm, handtag i bok

25%

Pannkaksjärn i gjutjärn 23 cm, handtag i bok

599 kr799 kr

Detta pannkaksjärn är speciellt framtaget för pannkakor och har något lägre kanter än en vanlig stekpanna. Men självklart kan man även använda den till annat, då själva gjutjärnet ger en saftighet och smak som inte går att jämföra med något annat.

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Därför är detta ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar. Carl Victors gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan eldats med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda pannkaksminnen i många år framöver. Kom ihåg att du aldrig får lämna kastrullen i vatten eller diska den i diskmaskinen.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

  • Naturlig "non-stick" effekt
  • Värmeisolerande handtag i bokträ
  • 25 års garanti
  • Tillverkad i Sverige
Finns ej Göteborgsbutiken
Recensioner
5.0 Baserat på 3 betyg
Philip C
Bra och lätthanterlig. Handtaget i trä är fint och gör det lätt att använda järnet
Ann-Christin
Pannkakorna blev mycket fina och brände inte fast . Snygg design och trevligt med trähandtaget .
Cecilia
Carl-Victors pannkaksjärn överträffade förväntningarna. Pannkakan fastnade inte och handtaget var bra så att man inte brände sig.
Carl victorPannkaksjärn i gjutjärn 23 cm, handtag i bok

Underhåll:

Gjutjärn är en natur- och miljöprodukt som endast kräver enkel skötsel utan kemikalier (rengöringsmedel). För att inte skada den naturliga "non-stick" beläggningen bör den endast tvättas med varmt vatten och en diskborste. Du behöver inte ens skrubba den renare än vad varmt vatten kan göra.

Om den sköts på rätt sätt (och inte i diskmaskinen) håller en gjutjärnspanna i generationer och blir bara bättre för varje gång. Lämna inte maten på pannan när du är klar och lämna den inte heller blöt eller fuktig, eftersom gjutjärnet kan börja rosta.

Detta pannkaksjärn är speciellt framtaget för pannkakor och har något lägre kanter än en vanlig stekpanna. Men självklart kan man även använda den till annat, då själva gjutjärnet ger en saftighet och smak som inte går att jämföra med något annat.

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Därför är detta ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar. Carl Victors gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan eldats med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda pannkaksminnen i många år framöver. Kom ihåg att du aldrig får lämna kastrullen i vatten eller diska den i diskmaskinen.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

carl-victor-pandekagejern-i-stoebejern-23-cm-haandtag-i-boeg-cvp23b-56838-2
Loading...