Traktörhäll 58 cm, inklusive ben

Traktörhäll 58 cm, inklusive ben

1 395 kr
Få i lager
Finns ej Göteborgsbutiken

Letar du efter en traktörhäll för uteköket? Då har Satake det perfekta valet för dig. Hällen har en praktisk kant och är tillverkad av varmvalsat kolstål som ger suveräna stekegenskaper. Kan användas med gasbrännare, på grillen eller över öppen eld. Utmärkt för att laga till exempel höstiga grytor, paella eller smashed burgers. Tänd en eld, ställ stekhällen på plats och njut av en förstklassig matlagningsupplevelse.

Sedan japanska Satake introducerades i Sverige 1998 har de blivit en riktig favorit både hos professionella kockar och bland hemmamatlagare. I deras sortiment hittar du dels fantastiska knivar, men även gasbrännare, temuggar och gjutjärnsprodukter som grytor, wokar, stekpannor och grilltillbehör. När du väljer Satake får du produkter av hög kvalitet som håller länge och är enkla att underhålla.

Fri frakt över 500 kr*
365 dagars öppet köp
Experter sedan 2005
Traktörhäll 58 cm, inklusive ben

Letar du efter en traktörhäll för uteköket? Då har Satake det perfekta valet för dig. Hällen har en praktisk kant och är tillverkad av varmvalsat kolstål som ger suveräna stekegenskaper. Kan användas med gasbrännare, på grillen eller över öppen eld. Utmärkt för att laga till exempel höstiga grytor, paella eller smashed burgers. Tänd en eld, ställ stekhällen på plats och njut av en förstklassig matlagningsupplevelse.

Sedan japanska Satake introducerades i Sverige 1998 har de blivit en riktig favorit både hos professionella kockar och bland hemmamatlagare. I deras sortiment hittar du dels fantastiska knivar, men även gasbrännare, temuggar och gjutjärnsprodukter som grytor, wokar, stekpannor och grilltillbehör. När du väljer Satake får du produkter av hög kvalitet som håller länge och är enkla att underhålla.

Skötselråd

Förberedelser
Innan du använder hällen för första gången behöver du bränna in den. Det gör du på följande sätt:

  1. Rengör hällen med varmt vatten. Om du vill kan du använda ett milt diskmedel.
  2. Torka hällen helt torr.
  3. Fördela ett tunt lager vegetabilisk olja över hela ytan. Avlägsna överflödig olja med en pappershandduk, låt inte överskottsolja samlas i mitten.
  4. Värm hällen över öppen eld, gasolbrännare eller grill tills det översta lagret av pannan har en mörk patina, åtminstone i mitten.

Inbränningsprocessen kan upprepas vid behov för ännu bättre patina och yta.

Rengöring
Det är enklast samt bäst för ytan att rengöra hällen direkt efter användning medan den fortfarande är varm. Det gör du genom att avlägsna överflödigt fett, hälla i vatten i pannan och låta det koka upp. Häll sedan av vattnet och ta bort eventuella matrester med spatel och hushållspapper. Torka noga.

Om du använder diskmedel, se till att applicera olja och bränna in hällen på nytt innan nästa användning.

Förvaring
Torka hällen helt torr innan du förvarar den, och skydda den genom att gnida in ett tunt lager på ytan. Förvara på en torr plats.

Om rost uppstår efter lång eller felaktig förvaring, ta bort rosten med stålull eller rengöringsmedel. Rengör sedan hällen på nytt, torka den och skydda den med ny olja. Om du avlägsnat rost, se till att bränna in hällen på nytt innan nästa användning.

  • Perfekt för matlagning utomhus
  • Kolstål med suveräna stekegenskaper
  • För öppen eld, brännare eller grill