Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Tycker du att det är roligt att laga mat? Med rätt redskap blir det enklare och roligare att laborera med nya rätter och smaker i köket. Tillred fantastisk mat med hjälp av våra praktiska kastruller för bland annat induktionshäll men även många kastruller som blivit bäst i test!

Kastruller hittas i så gott som alla kök och finns i alla tänkbara storlekar beroende på vilket användningsområde man ska ha dem till. En viktig egenskap hos en kastrull är att den ska kunna hålla och leda värme. Viktigt är då att den har en tjock botten och en kärna av aluminium. Om kärnan är i aluminium är ofta ytan i rostfritt stål eller emalj så du lättare ska kunna hålla kastrullen ren. För att undvika att maten fastnar i ytan finns det kärl som har en yta av teflon. Då kastrullen är en av de mest frekvent använda produkterna i ditt kök rekommenderar vi att du väljer en i bra kvalitet och som håller länge.

Bagaren och Kocken har samlat ett stort sortiment av kastruller, eftersom vi vill att du ska kunna välja en produkt som verkligen passar ditt kök. Välj mellan färgglada kastruller av emalj eller rostfria material i alla storlekar. Hos oss hittar du garanterat den kastrull du letar efter!

 

VÄLJA KASTRULL

Rostfritt stål är ett bra material för kastruller då det klarar av höga temperaturer. Det är också fördelaktigt med stål jämfört med t ex en belagd kastrull då livslängden blir längre då det inte finns en beläggning som slits. Bekvämt är också att det går att använda köksredskap av trä, plast och metall i en stålkastrull.

En emaljerad kastrull av hög kvalitet är belagd med en mycket hård och slitstark blank emalj som gör att grytorna är lätta att rengöra och som varken absorberar smak eller färg från maten. Perfekt för tillagning av skaldjur. Går oftast bra att rengöras i diskmaskin.

En kopparkastrull är idag ofta tillverkade i minst tre lager. Koppar ytterst, därefter aluminium och på insidan rostfritt stål. De två yttre lagren ger en mycket god värmeledning och den rostfria insidan ett hygieniskt och lättskött kokkärl.

En gjutjärnskastrull är ofta lite mindre och inte sällan en såskastrull. Detta för att gjutjärn blir tungt och svårt att hantera med ett kastrullhantag, tillskillnad från en gjutjärnsgryta som har ett öra på varje sida.

En belagd kastrull har en yta av non stick och är perfekt när du ska göra mjölkbaserade rätter, såser, gröt och allt annat som annars lätt fastnar i en kastrull utan non stick. Tänk på att undvika metallredskap för att inte slita ut beläggningen snabbare än nödvändigt.

Är tjock botten verkligen viktigt?

Jajamensan. Av två viktiga skäl faktiskt. Dels för att värmen skall distribueras på bästa sätt samt för att värmen som hållas så länge som krävs. En tjockare botten gör även så att kärlet inte slår sig lika lätt och får en bra kontakt med t ex induktions och keramik-hällen. Tänk dock på att alltid värma upp ett stek eller kokkärl gradvis. Samma sak gäller när du kyler ner kärlet efter användning.

Storleken spelar roll

Det är alltid bra att ha lite olika storlekar på sina kastruller så man kan välja beroende på aktuellt användningsområde. Det är även lätt att bara stirra sig blind på diametern, men höjden är också viktig. Ju högre kastrull desto mer vatten måste värmas upp av en mindre yta. Botten alltså. Med det sagt krävs det ibland en hög kastrull, t ex vid tillagning av soppa, vissa grönsaker och inte minst skaldjur.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken