Lyonnaise Stekpanna Kolstål 28 cm

Lyonnaise Stekpanna Kolstål 28 cm

599 kr
Finns i Göteborgsbutiken

Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna. En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnstekpannorna.

En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den.

Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.

Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:
Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.

Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten.

Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionsspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.

Fri frakt över 500 kr*
365 dagars öppet köp
Experter sedan 2005
Recensioner
4.3 Baserat på 38 betyg
Olaf J
Mycket nöjd med pannan. Glädje att användas.
Anders M
Funkar kanon
Tog en liten tid med mycket os att steka in den men nu har jag använt den några gånger för att steka olika saker och än har det inte bränt fast. Hoppas på ett långt liv. Var lite mindre i bottenytan än vad jag ett tänkt mig.
Flemming T
Efter att ha "bakat" pannan i ugnen, och ibland på spisen, blir jag mer och mer nöjd med den. Den gör äggröra, stekta ägg utan problem. Ikväll blev det fiskbullar, och inget fastnade. Lite besvärlig i början, men nu en bra panna.
Översatt från Danska
Charlotte L
Efter att ha patinerat pannan är den fantastisk att steka på och lätt att rengöra. Det är också en fördel att den inte är så tung när man blivit en äldre dam.
Översatt från Danska
Lyonnaise Stekpanna Kolstål 28 cm

Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna. En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnstekpannorna.

En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den.

Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.

Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:
Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.

Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten.

Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionsspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.

  • Fungerar på alla värmekällor
  • Utvecklar en vacker och unik färg
  • Finns i flera storlekar
garcima-lyonnaise-stegepande-kulstofstaal-gar88228-38017-2
Loading...