Skeppshult Järnhälsa Stekpanna 26 cm Trähandtagoch Mässingsknopp

Skeppshult Järnhälsa Stekpanna 26 cm Trähandtagoch MässingsknoppSkeppshult Järnhälsa Stekpanna 26 cm Trähandtagoch MässingsknoppSkeppshult Järnhälsa Stekpanna 26 cm Trähandtagoch Mässingsknopp
  • Skeppshult Järnhälsa Stekpanna 26 cm Trähandtagoch Mässingsknopp
  • Skeppshult Järnhälsa Stekpanna 26 cm Trähandtagoch Mässingsknopp
  • Skeppshult Järnhälsa Stekpanna 26 cm Trähandtagoch Mässingsknopp
Finns i lager
Webbutik: Mer än 5 på lager
Göteborgsbutik: Ej i lager men du kan beställa på nätet. Fri frakt över 499 kr.
 
1 149 kr (ord rek 1 249 kr)
  • Fri frakt över 499kr
  • Snabba leveranser
  • 90 dagars öppet köp
 
Önskelista

Skeppshult Järnhälsa Stekpanna 26 cm Trähandtagoch Mässingsknopp

Järnhälsa stekpanna i gjutjärn från Skeppshult. Handtaget är i vitbetsad ask och knoppen som en ögla i mässing. Designen är elegant och "nouveau". Med sitt fräscha stilrena uttryck passar den bra i alla kök. Namnet har man inspirerats av ifrån det naturliga och hälsosamma tillskott av järn som vi får när vi lagar mat i gjutjärn.

Stekpanna 26 cm - Järnhälsa - med trähandtag (vitbetsad ask) och mässingsknopp

Vikt 2,6 kg 

Stekpannan bör inte användas i ugnen p g a handtaget i trä. 

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.

Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

 

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.

- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:

- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.

- Ställ produkten på hög värme på spisen.

- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.