Skeppshult Stekpanna rak kant Gjutjärn 20 cmTrähandtag

Skeppshult Stekpanna rak kant Gjutjärn 20 cmTrähandtagSkeppshult Stekpanna rak kant Gjutjärn 20 cmTrähandtag
  • Skeppshult Stekpanna rak kant Gjutjärn 20 cmTrähandtag
  • Skeppshult Stekpanna rak kant Gjutjärn 20 cmTrähandtag
Finns i lager
Webbutik: Mindre än 5 på lager
Göteborgsbutik: Ej i lager men du kan beställa på nätet. Fri frakt över 499 kr.
 
405 kr (ord rek 579 kr)
  • Fri frakt över 499kr
  • Snabba leveranser
  • 90 dagars öppet köp
 
Önskelista
 

Skeppshult Stekpanna rak kant Gjutjärn 20 cmTrähandtag

Stekpanna med rak kant 20 cm med trähandtag. Den raka kanten gör att man kan skaka innehållet i stekpannan utan att det åker ur.

Bottenmått: 15 cm  

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.