Varför koka under tryck?
Med Fissler tryckkokare kan du spara upp till 70% av tillagningstiden. Det vill säga att t.ex. kött, som kräver 1 timmas koktid är färdigt redan efter ca 20 minuter. Den snabba kokningen spar energi, upp till ca 50%.
Hälsosamt.
När tryckkokaren används försvinner syret i behållaren och matens färg, vitaminer och mineraler stannar kvar i maten, vilket gör att maten ser aptitligare ut och smakar bättre.
Vad kan jag koka i tryckkokare?
Praktiskt taget allting – Du kan koka, ångkoka, bräsera, bryna, tillaga kött, fisk, grönsaker, potatis, ris, grytor och soppor. Du kan dessutom konservera, göra saft, sterilisera och tillaga djup-frysta livsmedel i tryckkokaren.
Det är skillnad på snabbmat och snabb mat. Med nya tryckkokaren vitavit Premium från Fissler lagar du hälsosam och god mat på nolltid. Botten är av typen CookStar, en extra tjock botten med jämnt fördelad värmespridning för alla typer av hällar. Ställning samt perforerad insats ingår i alla Vitavit Premuim modeller.
Vitavit® har en stor och tydlig tryckindikator, med två olika tillagningsinställningar, där man ställer in önskat tryck. En för känsligare mat såsom fisk och grönsaker samt en för snabbare tillagning av t. ex. soppor, kött och grytor. En indikator visar tryckkokningsprocessen.
Gul: Dags att sänka värmen.
Grön: Tillagningstiden påbörjas.
Röd: Varnar att temperaturen är för hög.
I vitavit® premium går det även att ångkoka utan tryck vilket gör det möjligt att öppna locket när som helst för exempelvis kryddning. Ett ”klick” och en grön display visar att tryckkokaren är ordentligt stängd. Först då kan trycket höjas. Den snabba kokningen spar energi, upp till ca 50%. Vitavit® premium är försedd med ett säkerhetshandtag för att undvika att man bränner sig eller slinter när händerna är blöta. En perforerad insats med ett trebens-stativ för ångkokning av t ex fisk, potatis och grönsaker medföljer. Med hjälp av en insats kan man laga flera saker samtidigt i tryckkokaren, ex.vis kycklingfilé i botten och grönsaker i insatsen ovanför.
Varför koka under tryck?
Med Fissler tryckkokare kan du spara upp till 70% av tillagningstiden. Det vill säga att t.ex. kött, som kräver 1 timmas koktid är färdigt redan efter ca 20 minuter. Den snabba kokningen spar energi, upp till ca 50%.
Hälsosamt.
När tryckkokaren används försvinner syret i behållaren och matens färg, vitaminer och mineraler stannar kvar i maten, vilket gör att maten ser aptitligare ut och smakar bättre.
Vad kan jag koka i tryckkokare?
Praktiskt taget allting – Du kan koka, ångkoka, bräsera, bryna, tillaga kött, fisk, grönsaker, potatis, ris, grytor och soppor. Du kan dessutom konservera, göra saft, sterilisera och tillaga djup-frysta livsmedel i tryckkokaren.
Det är skillnad på snabbmat och snabb mat. Med nya tryckkokaren vitavit Premium från Fissler lagar du hälsosam och god mat på nolltid. Botten är av typen CookStar, en extra tjock botten med jämnt fördelad värmespridning för alla typer av hällar. Ställning samt perforerad insats ingår i alla Vitavit Premuim modeller.
Vitavit® har en stor och tydlig tryckindikator, med två olika tillagningsinställningar, där man ställer in önskat tryck. En för känsligare mat såsom fisk och grönsaker samt en för snabbare tillagning av t. ex. soppor, kött och grytor. En indikator visar tryckkokningsprocessen.
Gul: Dags att sänka värmen.
Grön: Tillagningstiden påbörjas.
Röd: Varnar att temperaturen är för hög.
I vitavit® premium går det även att ångkoka utan tryck vilket gör det möjligt att öppna locket när som helst för exempelvis kryddning. Ett ”klick” och en grön display visar att tryckkokaren är ordentligt stängd. Först då kan trycket höjas. Den snabba kokningen spar energi, upp till ca 50%. Vitavit® premium är försedd med ett säkerhetshandtag för att undvika att man bränner sig eller slinter när händerna är blöta. En perforerad insats med ett trebens-stativ för ångkokning av t ex fisk, potatis och grönsaker medföljer. Med hjälp av en insats kan man laga flera saker samtidigt i tryckkokaren, ex.vis kycklingfilé i botten och grönsaker i insatsen ovanför.