En uppsättning av de mest användbara köksknivarna från Global. De är tillverkade i Japan och är kända för att behålla sin skärpa under lång tid. De är estetiskt tilltalande, hållbara, arbetsbesparande och är därför ofta professionella kockars favoriter. Det här är "Bagarens bästa val", men också ett suveränt val för hemkocken, grillmästaren, sushimakaren och den konstnärliga matskaparen.
Knivarna från Global är tillverkade av det särskilt hårda och rostfria stålet Cromova 18. Även om de är anpassade för olika ändamål består de flesta Global-knivar av två smidda, hamrade handtagshalvor och ett rullat eller smidd blad. Delarna svetsas sedan ihop och handtaget fylls med lite sand, vilket är ett traditionellt japanskt sätt att skapa exakta och hållbara knivar med perfekt balans i handen. De mindre knivarna är ofta gjorda av bara ett stycke stål, vilket gör att de känns som en förlängning av handen.
Handtaget på alla Global knivar är ergonomiskt anpassat för ett säkert grepp, vilket ger optimal prestanda och full kontroll över eggen. De små prickarna är inte bara Globals karaktäristiska design, utan har en funktion. De är egentligen små konkava paraboler, som är avsedda att låta värmestrålningen som utvecklas i handen spridas och skapa en isolerande luftficka mellan handtaget och handen. Det gör att handtaget inte känns så kallt och inte blir så svettigt att kniven glider ur handen. Här har varje detalj noga övervägts för en optimal, lätt och lyxig matlagningsupplevelse.
Setet består av fem knivar:
Knivarna från Global är indelade i serier, där G står för de största knivarna, GS för Global Small, medan GF står för Global Forged, vilket innebär att de är smidda av ett stycke stål, från bladets spets till änden av handtaget. GSF står för Global Small Forged. Läs nedan för specifikationer för varje enskild kniv.
De håller längst när du diskar dem för hand efter användning och torkar dem torr. Diskmaskinen kommer att göra stålet matt och förstöra dem med tiden även om de är gjorda av ett mycket hållbart material.
En uppsättning av de mest användbara köksknivarna från Global. De är tillverkade i Japan och är kända för att behålla sin skärpa under lång tid. De är estetiskt tilltalande, hållbara, arbetsbesparande och är därför ofta professionella kockars favoriter. Det här är "Bagarens bästa val", men också ett suveränt val för hemkocken, grillmästaren, sushimakaren och den konstnärliga matskaparen.
Knivarna från Global är tillverkade av det särskilt hårda och rostfria stålet Cromova 18. Även om de är anpassade för olika ändamål består de flesta Global-knivar av två smidda, hamrade handtagshalvor och ett rullat eller smidd blad. Delarna svetsas sedan ihop och handtaget fylls med lite sand, vilket är ett traditionellt japanskt sätt att skapa exakta och hållbara knivar med perfekt balans i handen. De mindre knivarna är ofta gjorda av bara ett stycke stål, vilket gör att de känns som en förlängning av handen.
Handtaget på alla Global knivar är ergonomiskt anpassat för ett säkert grepp, vilket ger optimal prestanda och full kontroll över eggen. De små prickarna är inte bara Globals karaktäristiska design, utan har en funktion. De är egentligen små konkava paraboler, som är avsedda att låta värmestrålningen som utvecklas i handen spridas och skapa en isolerande luftficka mellan handtaget och handen. Det gör att handtaget inte känns så kallt och inte blir så svettigt att kniven glider ur handen. Här har varje detalj noga övervägts för en optimal, lätt och lyxig matlagningsupplevelse.
Setet består av fem knivar:
Knivarna från Global är indelade i serier, där G står för de största knivarna, GS för Global Small, medan GF står för Global Forged, vilket innebär att de är smidda av ett stycke stål, från bladets spets till änden av handtaget. GSF står för Global Small Forged. Läs nedan för specifikationer för varje enskild kniv.
De håller längst när du diskar dem för hand efter användning och torkar dem torr. Diskmaskinen kommer att göra stålet matt och förstöra dem med tiden även om de är gjorda av ett mycket hållbart material.
G-2 kockkniv med bladlängd 20 cm är grundkniven som de flesta köper först. Det är en relativt stor kockkniv, men med en stark, rak "ryggrad" som ger absolut kontroll och en spets som finskär även de minsta sakerna.
GS-5 grönsakskniv med en bladlängd på 14 cm är perfekt för grönsaker, då spetsens rundning gör det mycket enkelt att använda den i en gungande rörelse, som finhackar grönsakerna utan att det krävs mycket muskelarbete.
G-9R tandad brödkniv med bladlängd 22 cm är som en såg som kan skära igenom hårda skorpor och alla typer av brödprodukter med mycket liten kraft. Med denna slipper du ojämna brödskivor!
Global G-21 filékniv 16 cm - flexibel - är en kort, smal och smidig kniv som används för att filéa fisk, men som också är exceptionellt bra för att urbena kött. Alla knivar från Global som kallas flexibla har något tunnare stål i bladet, vilket gör dem smidiga.
GSF-46 Global skalkniv, bladlängd 8 cm är en kniv smidd av ett stycke stål. Det är en utmärkt skalkniv med långt skaft, perfekt för den så kallade "fina liren" på skärbrädan. För de små detaljerna som kräver en stadig hand och en superfin kniv.