Med knivar från Global får du slitstarka knivar som både håller skärpan, är estetiskt tilltalande och underlättar ditt arbete i köket. Det här setet innehåller tre knivar: en G-2 kockkniv, en GS-1 kökskniv och en SDF-15 skalkniv. Alla knivarna i setet är tillverkade av Cromova 18, en unik rostfri stålblandning som är otroligt hård och tålig. Knivarna är otroligt vassa och välbalanserade, allt för att din upplevelse i köket ska bli så enkel och smidig som möjligt.
Kockkniven G-2 är baskniven i Globals sortiment, den kniv som många köper allra först. Med sin bladlängd på 20 centimeter klarar den många olika uppgifter, och hjälper dig att enkelt skära och hacka till exempel grönsaker eller köttdetaljer. Även kökskniven GS-1 kommer väl till pass för ett brett utbud av sysslor i köket, men har ett kortare blad på 11 centimeter som gör den utmärkt för att hantera mindre råvaror. Till sist ingår även en GSF-15 skalkniv med ett blad på 8 centimeter. Den passar utmärkt för allt man gör utanför skärbrädan, till exempel att rensa eller skala frukt och grönt.
Med knivar från Global får du slitstarka knivar som både håller skärpan, är estetiskt tilltalande och underlättar ditt arbete i köket. Det här setet innehåller tre knivar: en G-2 kockkniv, en GS-1 kökskniv och en SDF-15 skalkniv. Alla knivarna i setet är tillverkade av Cromova 18, en unik rostfri stålblandning som är otroligt hård och tålig. Knivarna är otroligt vassa och välbalanserade, allt för att din upplevelse i köket ska bli så enkel och smidig som möjligt.
Kockkniven G-2 är baskniven i Globals sortiment, den kniv som många köper allra först. Med sin bladlängd på 20 centimeter klarar den många olika uppgifter, och hjälper dig att enkelt skära och hacka till exempel grönsaker eller köttdetaljer. Även kökskniven GS-1 kommer väl till pass för ett brett utbud av sysslor i köket, men har ett kortare blad på 11 centimeter som gör den utmärkt för att hantera mindre råvaror. Till sist ingår även en GSF-15 skalkniv med ett blad på 8 centimeter. Den passar utmärkt för allt man gör utanför skärbrädan, till exempel att rensa eller skala frukt och grönt.
Knivvård och underhåll
När du investerar i en kniv av hög kvalitet, till exempel en Global-kniv, kan du se det som en investering för livet. Det är därför viktigt att du tar hand om kniven så att de håller på bästa sätt. Knivar från Global ska alltid diskas för hand, eftersom de kan mista sina skärpa samt riskerar angrepp från rost och syre om du diskar dem i diskmaskinen. Se även till att torka av kniven efter att du diskat den.
Bladen på Global-knivarna är tunna, vilket gör att frusna varor eller ben sliter hårt på dem. Det är därför bra att tina upp fryst mat innan du skär, och att inte använda en vanlig kniv till att skära i ben – använd då istället en köttyxa.
Syra från mat kan i längden ge små fläckar på din kniv, vilka vi rekommenderar att du tar bort med metallputsmedel. Bäst är att ta bort fläckarna så snart som möjligt, för att undvika att de sätter sig på djupet. Om du upptäcker flamliknande skär på knivbladet är det antagligen en beläggning från köttsyra, vilket du kan ta bort med stålputsmedel eller weinerkalk.
Förvara på rätt sätt
För att se till att dina Global-knivar håller skärpan bör du förvara dem på magnetlist, i knivblock eller i knivväska. Lägg dem inte oskyddade i besticklådan, eftersom det kan skada knivarna.
Slipa kniven regelbundet
Vi rekommenderar att du slipar dina Global-knivar regelbundet. Det finns flera metoder att välja bland, och Global erbjuder flera olika specialutvecklade verktyg: strykstål, slipsten eller Shinkansen-knivslip. Den sistnämnda produkten ger dig en slipvinkel på precis 15 grader, vilket är optimalt för kniven.