Det blir inte bättra än så här - det ultimata knivsetet till dig som bara nöjer dig med det bästa. Ett komplett set från Kasumi som tillverkats i Seki, Japan, efter gamla principer och metoder. Knivarna används av flera professionella kockar och kommer garanterat glädja alla med en känsla av högsta kvalité.
Det ultimata knivsetet från Kasumi är de mest populära modellerna. Från den professionella kocken hör man ofta att med dessa fyra knivar är man bra rustad för de flesta utmaningar i köket:
Kasumi kombinerar det bästa från då- och nutid. Sättet att göra en kniv på idag är i grunden det samma, som man då i Japan på Samurai-riden gjorde svärd. Gamla principer för smide används än, även om produktion och teknologi är annorlunda idag.
En kniv från Kasumi är uppbyggd runt hårt knivstål, som på sidorna stöttas av mjukare och mer flexibla typer av material. Kniven är med andra ord laminerad. Därmed får man en smidig, stark och vass kniv. För att uppnå liknande resultat fick knivsmeden tidigare gå igenom en hel del, då han inte hade så rena typer av stål. Det har man idag, men produktionen av en Kasumi-kniv ställer fortfarande stora krav på knivsmedens kunskap och teknik.
Andreas Harrebek (Kökschef, Frisholt): "Kasumi har under senare år varit mina föredragna knivar. De är pålitliga, starka, lätta att slipa och har en fantastisk balans i handen, och de håller till det mycket hårda livet i ett professionellt kök. Jag har provat många knivar i min karriär och må säga, att man ska leta länge efter en kniv i den prisklassen med samma kvaliteter."