Set om fem högkvalitativa köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm) och en smal universalkniv (13 cm).
Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna. Tack vare den vackra designen kan du dessutom låta dem hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration.
Santoku-kniven är kanske en mest populära japanska kockkniven. I setet får du två av de mest använda storlekarna, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter. Vissa menar därför att santoku-kniven kan användas till både kött, fågel och fisk, menar andra tänker att det innebär att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett tolkning får du här två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.
En riktigt vass kockkniv gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.
Skalkniven är ofta den minsta och billigaste i köket, men även en av de allra mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.
Universalkniven har en smalare utformning och hamnar därför någonstans mittemellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Ako universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök.
Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassare längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. För underhållsslipning rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit. För avslutande polering av eggen kan du sedan komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.
Set om fem högkvalitativa köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm) och en smal universalkniv (13 cm).
Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna. Tack vare den vackra designen kan du dessutom låta dem hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration.
Santoku-kniven är kanske en mest populära japanska kockkniven. I setet får du två av de mest använda storlekarna, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter. Vissa menar därför att santoku-kniven kan användas till både kött, fågel och fisk, menar andra tänker att det innebär att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett tolkning får du här två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.
En riktigt vass kockkniv gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.
Skalkniven är ofta den minsta och billigaste i köket, men även en av de allra mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.
Universalkniven har en smalare utformning och hamnar därför någonstans mittemellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Ako universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök.
Köksknivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska och den ligger på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassare längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. För underhållsslipning rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit. För avslutande polering av eggen kan du sedan komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.