Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och europeiska knivar.
Om du bara vill ha en sten rekommenderar vi att du satsar på White/Green 1000/3000 grit. Det är en bra allround-sten, som låter dig avlägsna mindre hack med den grövre sidan och polera eggen med den finare sidan. Om du vill ha ett mer komplett paket kan du grovslipa dina knivar med White/Blue 300/1500 grit. Den låter dig skapa en helt ny egg med den grova sidan och underhålla din kniv med den medelgrova sidan. Du kan sedan komplettera stenen med White/Red 4000/8000 grit, som låter dig finslipa och polera upp eggen till ett rakbladsvasst resultat. Slipstenen 100/200 är en särskilt grov combistone som är idealisk för att reparera en svårt skadad kniv som behöver en ny egg. Den grövre sidan har kornstorlek 100 och den finare sidan har kornstorlek 200. Du kan också använda stenen för att plana ut finare stenar. Den finaste combistone från Mareld 10.000/13.000 har förmågan att polera spegelblanka och rakbladsvassa eggar på dina knivar. För att använda stenen behöver du en redan förberedd och vass egg. Ena sidan har kornstorlek 13 000 och den andra 10 000.
Du kan komplettera din Dual Stone med en slipstenshållare i bambu från Mareld, som finns i flera varianter. Du behöver då även säkra din sten med en silikonpad. Om du vill kan du använda dig av ett slipstöd för att säkra en optimal vinkel medan du slipar.
Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och europeiska knivar.
Om du bara vill ha en sten rekommenderar vi att du satsar på White/Green 1000/3000 grit. Det är en bra allround-sten, som låter dig avlägsna mindre hack med den grövre sidan och polera eggen med den finare sidan. Om du vill ha ett mer komplett paket kan du grovslipa dina knivar med White/Blue 300/1500 grit. Den låter dig skapa en helt ny egg med den grova sidan och underhålla din kniv med den medelgrova sidan. Du kan sedan komplettera stenen med White/Red 4000/8000 grit, som låter dig finslipa och polera upp eggen till ett rakbladsvasst resultat. Slipstenen 100/200 är en särskilt grov combistone som är idealisk för att reparera en svårt skadad kniv som behöver en ny egg. Den grövre sidan har kornstorlek 100 och den finare sidan har kornstorlek 200. Du kan också använda stenen för att plana ut finare stenar. Den finaste combistone från Mareld 10.000/13.000 har förmågan att polera spegelblanka och rakbladsvassa eggar på dina knivar. För att använda stenen behöver du en redan förberedd och vass egg. Ena sidan har kornstorlek 13 000 och den andra 10 000.
Du kan komplettera din Dual Stone med en slipstenshållare i bambu från Mareld, som finns i flera varianter. Du behöver då även säkra din sten med en silikonpad. Om du vill kan du använda dig av ett slipstöd för att säkra en optimal vinkel medan du slipar.
Skötselråd: Blötlägg stenen i vatten i 20-30 minuter innan du använder den. Se till att stenen inte blir torr under användning. Rengör genom att diska med milt diskmedel. Skölj av noga och låt torka innan förvaring.