5000 MCD Santoku 18 cm

5000 MCD Santoku 18 cm

3 139 kr

Bladets längd: 18 cm

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

 

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Santoku är en klassisk japansk kockkniv. San betyder "tre" på japanska och toku betyder ungefär "uppgifter". En santokukniv är således en kniv för tre uppgifter; skära, strimla och tärna. Det är förmodligen den vanligaste japanska kniven och som kan användas allra flitigast. Santokun fungerar utmärkt till både kött, fågel, fisk och grönsaker. 

 

 

Finns i Göteborgsbutiken
Recensioner
5.0 Baserat på 5 betyg
Sebastian
Handtaget kräver sin kärlek eller försiktighet (olja eller diska varsamt) Men vilket hantverk. Balansen är helt perfekt. Stålet otroligt vackert och handtaget tar fullständigt över en knivlist. Har stresstestat eggen nu en månad och håller otroligt bra. Svarar bra på yaxell keramiskt brynstål som finns här på BoC. När eggen är för illa åtgången ska jag se hur en tormek t-4 standard japansk slipsten klarar av att dra en ny egg. Men köp denna kniv, eller annan kniv från denna serie. Komplettera med en europeisk "slitvarg" när du ska klyva hummer osv. Slöseri med slitage att använda brant japansk kniv för det.
Lars
Mycket nöjd, fin balans. Alltid snabb leverans,
Godt
Välvikt kniv,
Översatt från Norska
Jim
En rysning av välbehag går genom kroppen, när grönsakerna jag skär endast ger ett viskande ljud ifrån sig. Och lämnar minimalt med vätska på skärbrädan. Att man kan skära dessa så tunt att man känner smaken, men inte att man har något i munnen är också lite rolig känsla. Jag valde att behandla handtaget med en egen blandning oljor, dels för att göra det mindre känsligt och öka livslängden. Och jag tycker träslaget masurbjörk blir snyggare när man framhäver dess karaktär. Jag säger förädla, designern på Miyabi kanske fördärva. Bagaren och kocken levererade snabbt, och välpackat. Så logistikföretaget hade fått anstränga sig för att åsamka transportskador.
Miyabi5000 MCD Santoku 18 cm

Bladets längd: 18 cm

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

 

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Santoku är en klassisk japansk kockkniv. San betyder "tre" på japanska och toku betyder ungefär "uppgifter". En santokukniv är således en kniv för tre uppgifter; skära, strimla och tärna. Det är förmodligen den vanligaste japanska kniven och som kan användas allra flitigast. Santokun fungerar utmärkt till både kött, fågel, fisk och grönsaker. 

 

 

5000 MCD Santoku 18 cm
Loading...