Ame kinesisk kockkniv, 17 cm

Ame kinesisk kockkniv, 17 cm

1 299 kr

Satake Ame är en knivserie som är designad utifrån ledorden kraft, styrka, balans och tradition. Namnet Ame betyder regn på japanska och är inspirerat av bladets rain pattern-design. Mönstret är inte bara vackert utan gör även att råvaror inte sugs fast på bladsidan medan du skär.

Det är vanligt att en kock använder sin kinesiska kockkniv för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En kinahacka, som den även kallas, passar utmärkt till att skära både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.

Kniven har ett handbankat blad av fem lager AUS10-stål med hårdhet på 60-61 HRC. Bolster och ändstycke är gjorda av rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av vril, ett virke som är eftertraktat eftersom det både är vackert och hårdare än vanligt trä. Träslagen som används till kniven är bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt, vilket gör att du får en kockkniv som är ensam i sitt slag.

  • Klarar många uppgifter i köket
  • Vackert handtag i vril
  • Unikt rain pattern-blad
Finns i Göteborgsbutiken
Recensioner
5.0 Baserat på 7 betyg
Kai Marius A
Lätt att använda
Lätt att använda. Cool kniv
Översatt från Norska
Erika J
Fredrik
Den levde upp till mina förväntningar. Förutom skärpan, vikten och balansen så var den ännu vackrare i verkligheten.
Hanna
Sjukt snygg och bra kniv. Perfekt för att hacka grönsaker, tartar, eller skiva fina köttbitar. Blev väldigt poppis av min kille efter att ha gett honom denna i present. Han tyckte att matlagningen helt plötsligt blev så sjukt mycket roligare.
SatakeAme kinesisk kockkniv, 17 cm

Satake Ame är en knivserie som är designad utifrån ledorden kraft, styrka, balans och tradition. Namnet Ame betyder regn på japanska och är inspirerat av bladets rain pattern-design. Mönstret är inte bara vackert utan gör även att råvaror inte sugs fast på bladsidan medan du skär.

Det är vanligt att en kock använder sin kinesiska kockkniv för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En kinahacka, som den även kallas, passar utmärkt till att skära både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.

Kniven har ett handbankat blad av fem lager AUS10-stål med hårdhet på 60-61 HRC. Bolster och ändstycke är gjorda av rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av vril, ett virke som är eftertraktat eftersom det både är vackert och hårdare än vanligt trä. Träslagen som används till kniven är bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt, vilket gör att du får en kockkniv som är ensam i sitt slag.

satake-ame-kinesisk-kokkekniv-17-cm-same17-56343-2
Loading...