Köttkvarnen från Ankarsrum är en mångsidig hjälpreda för dig som vill förvalta råvaran hela vägen från jakten, fisketuren eller rent av kyldisken till matbordet. Kvarnen är ett tillbehör till den klassiska Assistent Original och ger dig möjligheten att själv välja kvalité och sort på det kött du vill använda när du maler dina egen köttfärs eller stoppar dina egna korvar. Det fungerar naturligtvis utmärkt att även använda kvarnen tillsammans med fisk eller kyckling, och möjligheterna slutar inte där. Du kan också använda den till att mala kaksmulorna till pajen, riva osten till gratängen, strimla kål till coleslaw eller när du behöver en riktigt finhackad lök.
På köttkvarnen kan du monterar ytterligare tillbehör såsom pastaplattorna, kakspritsen och rivjärnet. Dessa säljs separat.
Köttkvarnen passar alla maskinmodeller N1-N30.
Tillbehör:
Kvarnhus med kvarnvals
4-bladig kniv
4,5 mm hålskiva
Matarbord
Matarpropp
Stänkskydd
3 korvhorn 10/20/25 mm
Köttkvarnen från Ankarsrum är en mångsidig hjälpreda för dig som vill förvalta råvaran hela vägen från jakten, fisketuren eller rent av kyldisken till matbordet. Kvarnen är ett tillbehör till den klassiska Assistent Original och ger dig möjligheten att själv välja kvalité och sort på det kött du vill använda när du maler dina egen köttfärs eller stoppar dina egna korvar. Det fungerar naturligtvis utmärkt att även använda kvarnen tillsammans med fisk eller kyckling, och möjligheterna slutar inte där. Du kan också använda den till att mala kaksmulorna till pajen, riva osten till gratängen, strimla kål till coleslaw eller när du behöver en riktigt finhackad lök.
På köttkvarnen kan du monterar ytterligare tillbehör såsom pastaplattorna, kakspritsen och rivjärnet. Dessa säljs separat.
Köttkvarnen passar alla maskinmodeller N1-N30.
Tillbehör:
Kvarnhus med kvarnvals
4-bladig kniv
4,5 mm hålskiva
Matarbord
Matarpropp
Stänkskydd
3 korvhorn 10/20/25 mm
Köttkvarnen är perfekt för dig som vill kunna göra eget färs eller egna korv. Köttkvarnen kan även användas till att mala/pressa blancherade grönsaker till "stuffings".
Använd köttkvarnen till fläsk, lever, späck, fisk, potatis, kål, grönkål, spenat, apelsiner m.m. Bäst resultat får man genom att skära det som skall malas i bitar eller grova strimlor.
Grönsaker bör blancheras innan de mals. Kör maskinen vid hög hastighet. Använd matarproppen vid påfyllning och inte skedar eller gafflar. Låt maskinen bestämma farten och fyll långsamt på.