Wilfas smarta Moose VS-0824S vakuumförpackare är en köksapparat du inte borde vara utan. Att vakuumförpacka matvaror är ett smart sätt att förlänga kvalité och hållbarhet, eller för att marinera kött på ett effektivt sätt. Metoden är också A och O om du vill kunna tillaga maten i en sous vide. Moose VS-0824S är utrustad med sex olika funktioner som du kan läsa mer om längre ner.
Här ingår också en vakuumrulle på 20 x 200 cm, 5 påsar på 20 x 30 cm och en vakuumslang. Vakuumförpackaren förseglar matvarorna med max 0,8 ar och kan suga upp till 24 liter/min.
Wilfas smarta Moose VS-0824S vakuumförpackare är en köksapparat du inte borde vara utan. Att vakuumförpacka matvaror är ett smart sätt att förlänga kvalité och hållbarhet, eller för att marinera kött på ett effektivt sätt. Metoden är också A och O om du vill kunna tillaga maten i en sous vide. Moose VS-0824S är utrustad med sex olika funktioner som du kan läsa mer om längre ner.
Här ingår också en vakuumrulle på 20 x 200 cm, 5 påsar på 20 x 30 cm och en vakuumslang. Vakuumförpackaren förseglar matvarorna med max 0,8 ar och kan suga upp till 24 liter/min.
Med inställningen "mode" kan du bestämma om vakuumförpackaren ska arbeta extra försiktigt. Inställningen innehåller nämligen två funktioner, "gentle" (skonsam) och "normal", varav den förstnämnda sänker maskinens effekt, så att maten inte tar skada. Inställningen passar bra till mer porösa matvaror som muffins, chips eller wienerbröd.
Food
"Food"-inställningen har liksom "mode" två funktioner, "moist" (fuktig) och "dry" (torr). Om du exempelvis ska marinera ett stycke kött kan du med fördel välja "moist"-funktionen, medan "dry" passar bra till att packa torra matvaror som t.ex. bröd.
"Canister"-funktionen används tillsammans med den medföljande vakuumslangen och gör det möjligt att vakuumförpacka rakt ner i en behållare. När använder canister-funktionen packar maskinen genom slangen, som du bara behöver föra ner i en sluten behållare. När matvaror som kött vakuumförpackas i en behållare med marinad öppnas porer som möjliggör för marinaden att tränga längre in och verkligen smaksätta köttet.
"Vac-seal"-inställningen är vakuumförpackaren standard-inställning och vakuumförpackar dina matvaror i påsen eller rullen, varefter påsen förseglas. "Seal"-inställningen fungerar uteslutande som en förseglare och passar därför utmärkt om du vill att en öppnad påse med ris eller liknande ska hålla längre - eller om du vill smyga bort från en öppnad godispåse utan att någon ska märka det.
"Marinating"-funktionen används liksom "Canister"-funktionen i en behållare tillsammans med vakuumslangen. När du aktiverar "marinating"-funktionen marinerar vakuumförpackaren matvarorna i intervaller av olika tryck, vilket bidrar till en perfekt marinering på nolltid.