Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Tellier Kålhyvel (Krauthobel) 60 x 23 x 5 cm

3.7 Läs recensioner
En klassiskt tysk krauthobel för att hyvla kål till surkål.
Tillverkad av bok och laminat. Tre kraftiga rostfria knivar skär kålhuvudet snabbt och effektivt till strimlor.

Kan användas till alla typer av täta kålhuvuden.

Mått 60 x 23 x 5 cm.

Recept på egen surkål:

Strimlad vitkål stöts med grovt salt så att den vätskar sig. Dofilus hjälper till att syra kålen. En rostfri hink eller stor bunke och en potatisstöt är bra redskap. Receptet går mycket bra att dubbla.

Det här behövs till 4 - 5 liter surkål:
2 kg vitkål
2 msk grovt salt
2 msk Dofilus

Gör så här:

Klyv kålhuvudet. Skär bort stammen och strimla kålen fint. Lägg lite av kålen i en hink och strö över lite av saltet. Stöt med förslagsvis en potatisstöt så att kålen vätskar sig lite. Lägg på ytterligare lite kål och salt och stöt och upprepa tills all kål och salt är färdigstött.
Över sista lagret kål hälls Dofilus. Lägg en tallrik och en tyngd ovanpå så att vätskan täcker kålen. Om inte, tillsätt lite saltat vatten.
Låt kålen stå i rumstemperatur ca två veckor. Kontrollera då och då att vätskan fortfarande täcker kålen. Om det har bildats ett slags vitt mögel tas det översta lagret bort.
Efter ca två veckor är kålen färdigjäst, och håller sig då ca en månad i kylskåp.
Läs mer
En klassiskt tysk krauthobel för att hyvla kål till surkål.
Tillverkad av bok och laminat. Tre kraftiga rostfria knivar skär kålhuvudet snabbt och effektivt till strimlor.

Kan användas till alla typer av täta kålhuvuden.

Mått 60 x 23 x 5 cm.

Recept på egen surkål:

Strimlad vitkål stöts med grovt salt så att den vätskar sig. Dofilus hjälper till att syra kålen. En rostfri hink eller stor bunke och en potatisstöt är bra redskap. Receptet går mycket bra att dubbla.

Det här behövs till 4 - 5 liter surkål:
2 kg vitkål
2 msk grovt salt
2 msk Dofilus

Gör så här:

Klyv kålhuvudet. Skär bort stammen och strimla kålen fint. Lägg lite av kålen i en hink och strö över lite av saltet. Stöt med förslagsvis en potatisstöt så att kålen vätskar sig lite. Lägg på ytterligare lite kål och salt och stöt och upprepa tills all kål och salt är färdigstött.
Över sista lagret kål hälls Dofilus. Lägg en tallrik och en tyngd ovanpå så att vätskan täcker kålen. Om inte, tillsätt lite saltat vatten.
Låt kålen stå i rumstemperatur ca två veckor. Kontrollera då och då att vätskan fortfarande täcker kålen. Om det har bildats ett slags vitt mögel tas det översta lagret bort.
Efter ca två veckor är kålen färdigjäst, och håller sig då ca en månad i kylskåp.
1 630 kr
Slutsåld
Finns ej i Göteborgsbutiken
Höjd
5 cm.
Bredd
23 cm.
Längd
60 cm.
Varumärke
Tellier
Kategori
Kålhyvel
Material
Trä och laminat
Art.nr
37912

{{vm.state.productReviews.length}} recensioner av Kålhyvel (Krauthobel) 60 x 23 x 5 cm

Dela dina erfarenheter av "Tellier Kålhyvel (Krauthobel) 60 x 23 x 5 cm"

{{vm.state.productReviews.length}} av {{vm.state.productReviews.length}} Vill rekommendera denna produkt
Skriv en recension
Alla som laddar upp en bild, deltar i tävlingen om ett presentkort på 500kr. Bilden måste vara din egen.
Tack för din recension
För att se din recension behöver du uppdatera din webbläsare
{{ review.Stars }} Recenserad av {{ review.FirstName }} {{ review.LastName }}
{{ review.PositiveVotes }}
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken