365 dagars öppet köp
Fri frakt över 500 kr*
Köksglädje sedan 2005
Senapskula i gjutjärn diameter 8 cm med tillhörande skål dia 21 cm.
Gör din egen senap
De här ingredienserna behöver du:
1,5 msk vita senapsfrön
5 msk bruna senapsfrön
4 msk vatten
1,5 msk honung
1 tsk salt
1,5 msk matolja
De här redskapen behöver du:
Skeppshults Senapskula & skål i gjutjärn.
Skål.
Sked att röra med.
Så här gör du:
Mal och mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen (sätt dig på en stols ytterkant och kläm skålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser - därmed mals och mixas fröna).
Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Rör i honung (och lite whiskey om du gillar det), salt och olja. Låt senapen stå och mogna i kylen minst tre dygn innan du serverar den.
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett naturligt non-stick-skyd - utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
365 dagars öppet köp
Fri frakt över 500 kr*
Köksglädje sedan 2005