Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

 

3 SNABBA RECEPT

Gurka/Lime-dryck

Kolsyrat vatten • Gurka - bestäm själv önskad mängd • Limejuice

Skölj gurkan och skär den i långa, tunna skivor (du kan ev. använda en grönsaksskalare). Ha i det kolsyrade vattnet i glaset och tillsätt gurkstrimlorna. Du kan tillsätta ett par droppar lime för extra smak.

Blixtsnabb lemonad

Kolsyrat vatten • Socker • Citronsaft

Ha i 2 msk socker och 2 msk citronjuice i ett glas. Tillsätt därefter det kolsyrade vattnet och rör om. Det är viktigt att du inte rör om på en gång, då sockret kan få det att svämma över.

Ingefära/citron-dryck

1 liter kolsyrat vatten • Extra ½ dl. vatten • 10 g ingefära • Saft från en citron

Blanda 1/2 dl. vatten med ingefära och citronsaft i en mixer tills ingefäran är upplöst. Häll saften genom en sil och ner i en behållare. Ställ saften på kylning och låt stå i 1-2 timmar. Tillsätt långsamt ingefära-/citronsaften till ditt färska kolsyrade vatten - så har du en läcker och uppfriskande dryck med ett skott energi.

RECEPT

Bubblande rabarberlemonad

Du Behöver

  • Mineralvatten (en knapp liter)
  • Isbitar
  • Ekologiska citronskivor
  • Citronmeliss eller mynta
  • eventuellt sugrör

Rabarbersirap

  • 8 rabarberstjälkar
  • 180 g rörsocker
  • 500 ml vatten
  • Skalet av 2 ekologiska citroner
  • ca 10 citronmelissblad eller mynta

Gör så här

  1. Ta rabarber, vatten, socker, citronskal och citronmeliss i en stor gryta och koka på medelvärme.
  2. Skruva ner värmen och låt det puttra, rör om regelbunder i ca. 25 minuter.
  3. När rabarberna har löst upp sig och sirapen blivit tjockare, stäng av värmen och låt blandingen dra i en timme.
  4. Sila blandningen och häll i ett tättslutande glas. Det håller ca 5 veckor i kylskåpet.
  5. Fyll en kanna med isbitar, citronskivor och citronmeliss.
  6. Tillsätt din rabarbersirap och toppa med mineralvatten.
  7. Rör om och servera.