Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

 

3 SNABBA RECEPT

Gurka/Lime-dryck

Kolsyrat vatten • Gurka - bestäm själv önskad mängd • Limejuice

Skölj gurkan och skär den i långa, tunna skivor (du kan ev. använda en grönsaksskalare). Ha i det kolsyrade vattnet i glaset och tillsätt gurkstrimlorna. Du kan tillsätta ett par droppar lime för extra smak.

Blixtsnabb lemonad

Kolsyrat vatten • Socker • Citronsaft

Ha i 2 msk socker och 2 msk citronjuice i ett glas. Tillsätt därefter det kolsyrade vattnet och rör om. Det är viktigt att du inte rör om på en gång, då sockret kan få det att svämma över.

Ingefära/citron-dryck

1 liter kolsyrat vatten • Extra ½ dl. vatten • 10 g ingefära • Saft från en citron

Blanda 1/2 dl. vatten med ingefära och citronsaft i en mixer tills ingefäran är upplöst. Häll saften genom en sil och ner i en behållare. Ställ saften på kylning och låt stå i 1-2 timmar. Tillsätt långsamt ingefära-/citronsaften till ditt färska kolsyrade vatten - så har du en läcker och uppfriskande dryck med ett skott energi.

RECEPT

Bubblande rabarberlemonad

Du Behöver

  • Mineralvatten (en knapp liter)
  • Isbitar
  • Ekologiska citronskivor
  • Citronmeliss eller mynta
  • eventuellt sugrör

Rabarbersirap

  • 8 rabarberstjälkar
  • 180 g rörsocker
  • 500 ml vatten
  • Skalet av 2 ekologiska citroner
  • ca 10 citronmelissblad eller mynta

Gör så här

  1. Ta rabarber, vatten, socker, citronskal och citronmeliss i en stor gryta och koka på medelvärme.
  2. Skruva ner värmen och låt det puttra, rör om regelbunder i ca. 25 minuter.
  3. När rabarberna har löst upp sig och sirapen blivit tjockare, stäng av värmen och låt blandingen dra i en timme.
  4. Sila blandningen och häll i ett tättslutande glas. Det håller ca 5 veckor i kylskåpet.
  5. Fyll en kanna med isbitar, citronskivor och citronmeliss.
  6. Tillsätt din rabarbersirap och toppa med mineralvatten.
  7. Rör om och servera.

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22