Bagaren och Kocken AB

Köttkvarnar

Det blir allt mer populärt att göra sin egen köttfärs eller fiskfärs. Köttkvarnen har länge varit en viktig del i hushållet. Redan på 1890-talet tillverkade Husqvarna och Boliders produkten som sedan dess används för allt inom köttmalning till korvstoppning.

Att äga en köttkvarn är det perfekta valet för dig som själv vill ha kontroll på vad som finns i färsen och hur processen går till. Idag är det väldigt populärt att göra sin egen korv eller köttbullar med hjälp av en köttkvarn, just för att du själv har valt ut dina egna ingredienser med omsorg.

Köttkvarnen kan givetvis också användas som en slags matberedare för det mesta. Fisk, grönsaker och även frukt går att finfördela i apparaten. Köttkvarn finns även som tillbehör till vissa matberedare.

Hos oss hittar du både manuella som elektriska köttkvarnar. Till dessa finns korvhorn för att göra din egen korv med hjälp av din köttkvarn. Att göra egen korv är idag lika hett som att baka eget surdegsbröd! Vi har bland annat köttkvarnar som kan mala upp till 3 kg kött per minut. 

Köttkvarnar