Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Mästerkocken Emilia Nilsson spenderar hela hösten ute på jakt, och det är hon ju inte
ensam om! Svampsäsongen är i full gång och allt fler tillbringar sina dagar ute i naturen.
Nedan kan ni läsa om hennes bästa lunchtips för dig som tänker vara ute i höst!

I videon får du se när Emilia själv lagar sina lunchrätter, samt hur hon styckar och tar tillvara på sitt kött efter jakt.

Grillad svampmacka med rödgul trumpetsvamp

Svampen steker du med smör och grädde på en stekhäll. För att tillaga mackan använder hon ett toast-
järn som går att lägga rätt ner i den öppna elden. Det går även att steka mackan rätt på stekhällen.

Receptet hittar du längre ner på sidan!

KEBAB I PITA

Kebab i pita är tacksamt eftersom det kan ätas i handen. Emilia gör sin med fläskkarré, ratatouille,
rödlök, polkabetor och vitlökssås. Ett tips är att preppa så mycket du kan innan du går ut i skogen!
Zwillings nya Fresh and Save gör det enkelt att vakuumpacka köttet och såsen hemma.

Receptet hittar du längre ner på sidan!

KOKA KAFFET ÖVER ÖPPEN ELD

Kaffet är viktigt för många när man är ute länge i skogen. Passa på att göra det över öppen eld!
Det är både gott och väldigt mysigt.

MER INSPIRATION

RECEPT

Grillad svampmacka med rödgul trumpetsvamp

Du behöver

2 mackor

  • 4 st rostbröd
  • Smör
  • 50 g västerbottensost
  • 50 g gräddost
  • 150 g färsk rödgul trumpetsvamp
  • 1 liten gul lök med blast
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Nymalen svart och vitpeppar
  • Färsk persilja

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken, värm muurikkan och häll på olja.
  2. Addera svampen och löken, och en klick smör, salta och peppra. Stek så svampen och löken blivit mjuk och fått en lätt gyllene yta.
  3. Häll på grädde och låt puttra nån minut. Ta av från värmen.
  4. Smöra utsidan av rostbröden, riv på ostarna och klicka i svamp fyllningen i mackan.
  5. Riv på lite extra ost och lägg på ett till bröd som lock, med smöret på utsidan så mackan blir frasig.
  6. Stek mackan i ett mackjärn till den fått fin färg.
  7. Lägg gärna upp på en tallrik, dela mackan och riv på lite extra Västerbottensost. Toppa med färsk persilja.

Kebab i pitabröd med ratatouille och vitlökssås

Du behöver

4 port.

Ratatouille

  • Olivolja
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini ca 400g
  • 200g krossade tomater
  • 1 krm chilipulver (typ cayennepeppar)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk timjan, ett litet knippe
  • Färsk rosmarin, ca 0,5 tsk hackad

Kebab

  • 4 pitabröd 
  • 500 g strimlat fläsk, karré eller spillbitar
  • Kebabkrydda
  • Olja

Vitlökssås

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl gräddfil, gärna avhälld (häll i ett kaffefilter i ett glas så att mycket av vätskan kan rinna av)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar

Topping

  • Skivad rödlök
  • Skivad polkabeta
  • Salladsblad
  • Grönkål

Gör så här

Ratatouille

  1. Skala och hacka löken grovt, pressa vitlöken, grovhacka paprikan och zucchini. Fräs grönsakerna, addera krossade tomater, chilipulver, örterna och låt koka ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.

Vitlökssås

  1. Riv vitlöksklyftan, addera den i en skål. Addera creme fraiche och gräddfil, blanda och smaka av med salt och peppar.

Kebab

  1. Stek fläsket i olja på muurikkan så att de börjar få färg, addera kryddan när de är nån minut kvar av stekningen.

Värm pitabrödet på muurikkan och fyll den med ratatouille, kebab, grönkål, salladsblad, polkabeta och rödlök. Toppa med vitlökssås och servera.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken