Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Emilia Nilsson har testat Satakes nya outdoor-sortiment och lagat två härliga maträtter över öppen eld.
Nedan får du se hur hon smashar en burgare på det smarta stekbordet och gör en mustig köttgryta i en
gjutjärnsgryta över elden. Recepten hittar du som vanligt längst ner på sidan.

Tisdagen den 31e maj kommer Emilia även hålla i en livesändning på vår instagram! Följ oss för att
inte missa det!

SMASHED BURGER

Emilia gör en smashed burger med ölkaramelliserad lök och tryffelmajo på det nya stekbordet från Satake.
Det har två sidor så att du kan steka t.ex. ägg, bacon och baka bröd på den platta sidan och grilla på den räfflade.
Den platta sidan har även en avrinningsyta så att dina råvaror inte riskerar att bli kokta.

MUSTIG KÖTTGRYTA MED FLATBREAD

Denna mustiga gryta på högrev, rökt sidfläsk och rödvin kokas i en rejäl gjutjärnsgryta från Satake. Den
går att ställa direkt i glödbädden eller hänga upp i en tripod. Med hjälp av det smarta handtaget lyfter du
enkelt av grytan från elden med en stark pinne eller ett par rejäla grillhandskar.

RECEPT

Smashed burger

med ölkaramelliserad lök & tryffelmajo

Du behöver

Ölkaramelliserad lök

  • 2 st gula lökar
  • Olja
  • Salt
  • 1 dl ljus öl
  • 4 msk ljust farinsocker

Tryffelmajo

  • 2 dl majonäs
  • 2 msk tryffelolja
  • Svartpeppar
  • Salt

Burgare

  • 90 g per burgare, högrevsfärs ca 25 % fett
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Olja
  • 200 g bacon
  • Hamburgerbröd
  • 200 g ost, cheddar eller valfri ost
  • 1 tomat
  • Salladsblad

 

 

Gör så här

Ölkaramelliserad lök

  1. Skiva gul lök, häll de i en gryta med olja, salt och stek gyllene och mjukt. Addera öl och sockret och låt puttra i ca 30 minuter. Men akta så att de inte bränns.

Tryffelmajo

  1. Rör ihop alla ingredienser i majonäsen, smaka av med salt och peppar.

Burgare

  1. Forma burgarna, salta och peppra och ringla på lite olja på båda sidorna. Häll lite olja på hällen.
  2. Lägg på burgarna och bacon på hällen. Smasha burgarna och stek så de får fin yta. Lägg på osten så den får smälta.
  3. Lägg även på bröden så de blir varma.
  4. Skiva tomaten.
  5. Lägg ihop burgaren. Klicka på lite tryffelmajo på brödet, toppa med tomat, sallad, burgaren, bacon och karamelliserad lök. Ät och njut!

Mustig köttgryta

på högrev, rökt sidfläsk & rött vin

Du behöver

  • Olja
  • 1 kg tärnat nötkött(högrev, bog, saltrulle, ytterlår etc.), i kuber ca 2 x 2 cm
  • 2 morötter, skivade
  • 200g champinjoner, skivade
  • 2 stjälkar, stjälkselleri
  • 1 paprika, tärnad
  • 200g rökt sidfläsk, eller bacon
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 st gula lökar, tärnade
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 liter rött vin
  • 2 dl koncentrerad hemkokt oxfond (kanbytas ut mot köpt men då får ni smaka er fram, för den köpta är saltare än denna)
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk timjan
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 st lagerblad
  • 4 msk rödvinsvinäger

Flatbread (6 st)

  • 4 dl vetemjöl special fullkorn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 1 dl vatten

 

Gör så här

  1. Värm en gryta, häll i olja och addera köttet. Låt köttet brynas och få fin yta. Salta och peppra.
  2. Skiva morötter, champinjoner, palsternacka, paprika och sidfläsk.
  3. Addera det i grytan och låt de stekas mjukt.
  4. Tärna lök och vitlök och addera det i grytan, addera även de gula kantarellerna.
  5. Addera rött vin, kryddorna, fond och rödvinsvinäger.

Flatbread

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och smör tills smöret är utblandat i mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop degen.
  2. Forma 6 bitar och platta ut dom till bröd.
    Salta på ena sidan och stek dem på hällen tills de fått färg.
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken
Behöver du hjälp?
Då är du välkommen att ringa eller chatta med oss. Du kan alltid skicka ett email till oss.
Gå till kundtjänst