Bagaren och Kocken AB

Le Creuset Gjutjärn

Le Creusets gjutjärn är sagan om hur två belgiska affärsmän möttes på en mässa 1924 i Bryssel. Den ena vid namn Armand Desaegher var expert på gjutjärn och den andra vid namn Octave Aubecq var expert på lackering. Tillsammans fick de den briljanta idén att göra lackerat, emaljerat gjutjärn.

Från den dagen har Le Creuset etablerat sig som ledande inom tillverkningen av gjutjärn och olika kokkärl i gjutjärn. Deras speciella lackerade och emaljerade design är ett verkligt framgångsrecept som många har försökt efterlikna. Le Creuset tillverkar sina gjutjärnsgrytor i speciella sandformar som slängs efter varje tillverkad gryta. Alla Le Creusets gjutjärnsgrytor och gjutjärnspannor är på så vis unika i sitt eget slag.

På Bagaren och Kocken hittar du ett brett sortiment av Le Creusets gjutjärn. Le Creusets unika gjutjärn finns i en stor färgvariation när det gäller både gjutjärnsgrytor och gjutjärnspannor. Kvaliteten på Le Creusets gjutjärn är otroligt hög. Så hög att de har en livstidsgaranti på sig. Om du beställer Le Creusets gjutjärn från oss på Bagaren och Kocken så får du en hög service, snabb leverans och bra priser. Vi har många olika färger och variationer på Le Creuset-gjutjärn, hitta din personliga favorit!
 

Le Creuset Gjutjärn