Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

En mandolin är ett helt fantastiskt köksredskap och frågan är om inte varje matentusiast borde ha en mandolin i sitt kök. Mandolinen hjälper dig att spara tid och underlättar när du ska riva, skiva eller strimla dina grönsaker och rotfrukter till såväl färgglada sallader som gratänger.

Våra köksmandoliner håller mycket god kvalité och kommer från varumärken som Kyocera, de Buyer, Microplane och OXO. Flera av de modeller som vi har i lager är utsedda bäst-i-test vinnare. Bagaren och Kocken har ett brett utbud av mandoliner för köket. Allt från enklare modeller till dem som kommer med en uppsättning av flera knivblad. Om vi får säga det själva är en mandolin ett väldigt funktionellt köksredskap eftersom att du kan använda den för så många ändamål som riva, skära, strimla, julienne och tärna.

Det finns många fördelar med att använda en mandolin. Du spar tid, får proffsresultat och den tar mindre plats att förvara än en matberedare. I Sverige blir vi allt fler som går över till en mer växtbaserad kost och när det gäller att strimla, riva och skära grönsaker är en mandolinen svårslagen. För visst blir väl matlagningen lite roligare när den går snabbt och lätt? Mandoliner används över hela världen i såväl restaurangkök som hos privatperson.

Köpguide: Vilken mandolin?

Det finns några saker du ska tänka på när du väljer mandolin. Framförallt ska den vara enkel att använda, lätt att rengöra och sist men absolut inte minst så ska den vara säker. Här följer Bagaren och Kockens köpguide för mandoliner. Vi håller oss uppdaterade om vilka mandoliner som är “bäst i klassen” och läser nya tester av köksredskap när de kommer ut. Lärdomarna ligger sedan till grund när vi sammanfattar vår köpguide, allt för att du ska kunna välja den mandolinen som passar bäst för dig och dina köksbestyr.

Enkel användning: Kan du justera bladet för att skära råvarorna i olika tjocklekar? Hur ser konstruktionen ut, har mandolinen en inbyggd ställning med “non-slip” material som motverkar att den rör på sig när du använder den? En billigare mandolin, som till exempel den från japanska Kyocera går visserligen att få tillsammans med flera olika knivblad och kräver ingen stor yta till förvaring men är däremot mindre stabil än restaurangfavoriten från de Buyer.

Ett vasst blad: gör att du med enkelhet skär tunna skivor av såväl mjuka grönsaker som hårda rotfrukter. Klassikern att skiva tomat för att se hur pass vasst ett knivblad är stämmer även väl för en mandolin och större tester visar att varumärken som Benriner och Kyocera presterar bra här.

Säkerhet: hur stabilt och greppvänligt är fingerskyddet? Låt oss påminna om att en mandolin är ordentligt vass och även om det såklart är en produktfördel så vill du inte slinta med fingrarna när du använder den.

Rengöring: Flertalet av våra modeller tål maskindisk och är enkla att handdiska. Just det senare kan vara att föredra då grönsaksrester enkelt sköljs bort direkt efter användning istället för att torka fast.

Olika prisnivåer: Hur kommer du att använda mandolinen? Är det för att fixa mindre sallader eller är det snarare för att skära till större satser grönsaker och göra storkok? Isåfall spelar storleken roll och en mindre mandolin hittar du från Kyocera medan bland annat de Buyer är större och populära inom storkök.

Vilka tillbehör som följer med mandolinen påverkar också priset. Om du känner på dig att mandolinen kommer att gå varm där hemma kan det vara värt att investera i en mandolin som ger dig många valmöjligheter redan från början. Så att du kan riva, skära, strimla, tärna och strimla julienne.

Viktigt att tänka på är även att en dyrare mandolin är mer stabil och därmed även säkrare och det kan vara en nog så viktig utgångspunkt när du fattar ditt köpbeslut.

Inspiration

Vi älskar att göra nyttiga potatischips!

Det föredragna köksredskapet är såklart mandolinen eftersom det så tillfredsställande att den ger oss mycket tunna skivor av potatis. Häll därefter på salt, paprikapulver och lökpulver. In i ugnen på 100 grader och börja röra om när potatisen börjar krulla sig. Potatisen ska vara inne i ugnen 1 timme och 10 minuter. Sen är det bara att njuta av dina underbart krispiga och hemmagjorda chips!

Inte sugen på chips idag? Lätt fixat! Det finns en rad tänkbara användningsområden där din mandolin ger proffsresultat. Varför inte slänga ihop grönsakspasta, picklad gurka eller kanske du bara vill njuta av en färgsprakande sallad och imponera med upplägget? Snabbt skär, river och strimlar du dina favoritgrönsaker med ett jämnt och snyggt resultat! Egentligen är det nog bara fantasin som sätter gränserna och fler recept är bara en googling bort.

 

Bagaren och Kocken har många populära mandoliner från välkända varumärken i lager och flera av dem utses inte sällan till bäst-i-test:

-Kyocera är enkel att använda, prisvärd och kommer med flera tillbehör - se dem här
-Näst på tur i den lägre prisklassen är japanska Benriner som erbjuder mandoliner i BPA-fri plast med blad i rostfritt stål och för flertalet modeller följer tre utbytbara knivblad med vid köpet - du hittar dem här
-Mandoliner från OXO vinner ofta priser för funktionalitet och ergonomi - framförallt i hemlandet USA. Vi kan inte göra annat än att hålla med - för visst märks det att de jobbar för att utveckla produkter som gör vardagen bättre - klicka här för OXO
-De Buyer tillverkar köksredskap i världsklass och har en dyrare prislapp på grund av hög funktionalitet, stabilitet och säkerhet- upptäck De buyer nu


Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken