Mareld

Den svenska västkusten kan vid ett första möte kännas en aning ogästvänlig. De kala, karga klipporna. Det mörkblåa, kalla och salta havet. Vinden som blåser in med all sin kraft från Nordsjön. Men när man bryter igenom den karga ytan hittar man alltid något annat.

En magi som inte finns någon annanstans på jorden. En magi som finnsi måsarnas skrik, i granitens hårdhet, i vågornas saltstänk. En magi som finns i Mareld.
En relativt stor kastrull från svenska Mareld. Passar perfekt för tillagning av pasta- eller risrätter, och är en utmärkt baskastrull för ditt kök. Marelds produkter kännetecknas både av hög kvalité och vackra designer inspirerade av den svenska västkustens naturliga färger. Kastrullen är tillverkad i tre lager stål för att värmespridningen ska bli så jämn som möjligt.
Ett perfekt bestickset när du behöver fylla ut i kökslådan. Med Marelds bestick får du både produkter med hög kvalité och västkustens magi i köket. Marelds design är nämligen inspirerad av västkustens naturliga estetik och sköna färger. Besticken tål diskmaskin.
En vacker och otroligt användbar skärbräda från svenska Mareld. Den relativt lilla formen gör att den passar perfekt på middagsbordet under servering. Handtaget gör det enkelt att servera bröd eller ostar direkt från skärbrädan efter uppskärning. Mareld strävar alltid efter bästa möjliga kvalité och naturtrogen estetik, inspirerad av västkusten.
Mareld Gryta 6 Liter
Länge leve grytan! Den här grytan är tillverkad i riktigt bra 18/10-stål som inte viker ner sig i första hand. Dessutom består den av tre lager av stålet som ser till att skapa en jämn och effektiv värmespridning  i grytan.
 
Tänk stort, koka stort. Den här grytans storlek gör den till en perfekt storkoksgryta. Med en kapacitet på hela sex liter kan du koka mustiga grytor till hela familjen eller matlådor för en hel vecka framöver.  
 
Mareld Bestickset 53 delar
Skandinavisk design. Alla bestick i setet är tillverkade i ett mycket slitstarkt och rostfritt 18/10-stål. På så vis behöver du inte oroa dig för att dina bestick ska slitas ut. Designmässigt kan du också förvänta dig ett långt liv av Mareld-besticken. De enkla men eleganta formerna ger besticken en tidlöshet och möjligheter att matcha dem med i princip vad som helst.

Besticken är designade för att kunna användas till både fest- och vardagsmiddagar och med det här setet finns det alla möjligheter att bjuda in vänner och familj. Besticksetet levereras i en riktigt snygg presentförpackning.
 
Mareld Skärbräda
Införliva en naturnära västkustdoftande dimension i köket med Marelds köksredskap. Den här skärbrädan är både vacker och otroligt användbar. Med en liten skärbräda som den här öppnas möjligheter upp att använda den vid servering. Handtaget gör det enkelt att servera bröd eller ostar direkt från skärbrädan efter uppskärning.
 
Skärbrädan - eller serveringsbrädan som man lika gärna skulle kunna kalla den – är gjord i slitstarkt acaiaträ som gör den långlivad.
Mareld Kockkniv Sandelträ
 
Likt västkustens karga klippor är knivarna från Mareld ett resultat av sin omslutande, stormiga natur. Med inspiration av de färger och material som återfinns i områdena kring Skagerrak möts slitstark kvalitet och stilren design i perfekt balans - som om det vore format av den svenska västkusten.
 
Varje liten detalj hos den här kockkniven från Mareld har föregåtts av en noga genomtänkt urvalsprocess. Allt för att du ska kunna använda kniven varje dag med bibehållen skärpa och prestanda. Tack vare det rejäla och ergonomiska handtaget sitter kniven som gjuten i handen. Det hårda stålet ger kniven en slitstyrka och skön tyngd.
 
 
Mareld Professional Stekpanna
 
Den här stekpannan har testats i proffskök och fått mycket fina lovord. Till skillnad från en del andra stekpannor behåller den här stekpannan formen när den når vissa höga temperaturer. De fem stållagren skapar också en jämn och snabb värmefördelning, som i ett proffskök är oerhört viktigt.
 
Att stekpannan är av proffskvalitet innebär också att den är gjord för att kunna användas varje dag, i väldigt många dagar framöver. Stekpannans fem stållager täcker hela stekpannan och inte bara botten vilket ofta är fallet hos stekpannor. På så vis blir den mer helgjuten och rejäl.
 
 
Sparris med balsamvinäger och parmesan

1 knippe grön sparris (450g)
2 msk jungfruolivolja
2 msk Balsamvinäger
 
Svartpeppar nymalen
Havssalt

 
Servera med hyvlad Parmigiano Reggiano efter smak
 
 
Gör såhär:

1. Skär bort eller bryt bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna.
 
2. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden.
 
3. Lägg på ett fat. Blanda vinäger och olivolja och ringla över.

4. Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost.