Saknar du smakerna från resan i Frankrike eller Grekland? Här samlar vi recept från
några europeiska matländer och produkterna som hjälper dig smaka matmagi!
Spanien har gjort sig känt för tortillan, gambas, gazpachon, och inte minst paellan – spanjorernas nationalrätt! Ska du ha en spansk afton får du inte glömma av den klassiska fruktiga vindrinken sangria!
När det gäller grekisk mat handlar allt om färska smaker och gemenskap - den är som skapt för att avnjutas i sällskap. Tzatziki, moussaka, grekisk sallad - lägg till ett lätt kylt vin så har du allt du behöver för en härlig sommarfest.
Njut av nybakta baguetter, coq au vin, bouef bourguignon eller moules marinières tillsammans med ett glas gott vin. Det franska köket står för den genuina matkulturen med ett gott hantverk och fina råvaror.
Det italienska köket kännetecknas av enkelhet, bra råvaror och stor matglädje. Det finns mycket att hämta från Italien - pasta, pizza, risotto, pesto, pannacotta och tiramisu är bara några exempel!
Norra Kroatiens matkultur är något influerad av Italien med mycket pasta, men i de centrala delarna av landet är inflytandet från centraleuropa större med mer kött, korvar och paprika. Längst kusten frossar man i fisk och skaldjur. Tänd grillen och testa på någonting nytt!