Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Duka upp till midsommarfest!

Tiden som ligger framför oss brukar innebära festliga tillfällen att ses. Midsommar är ett av dem! Kanske blir
just denna midsommaren lite annorlunda p.g.a. rådande situation. Men kanske blir det någon enklare tillställning
med de närmsta trots allt? Fyll faten med läcker sommarmat och bjud på svalkande dryck, och glöm inte dukningen!

 

Ett tips är att göra en midsommarinspirerad pizza på blomkålsbotten! Denna toppas med gubbröra, rädisa och smörgåskrasse och receptet hittar du längst ner på sidan!

 

Visste du att du kan göra syrensocker? Det är jättegott som skamsättning på t.ex. en tårta och är jättelätt att göra: Blanda vanilj, citronskal, socker och syrenblommor efter smak.

 

En riktig klassiker i sommartider är ju jordgubbstårta - och just nu har vi kampanj på det perfekta tårtfatet till festen: Rörstrand Mon Amie Tårtfat

DUKA UPP TILL FEST

Festligt med fläder

Kort om fläder 

Snart är det äntligen dags att gå ut och plocka fläderblommor. Det finns så mycket gott och spännande du kan använda fläder till, allt från att marinera polkabetor och kyckling, till att göra din egen saft. Men det gäller att passa på så fort flädern dyker upp, innan man vet ordet av har den blommat över.

Den äkta fläderblomman har platta blommor som är vita eller svagt gulaktiga och har ljusgula ståndarknappar. Blommorna växer i breda knippen vilket gör att du kan ställa kronan upp och ner. Bären är svarta och kvistens märg har en ljus färg. När du plockar så tänk på att ha markägarens tillstånd, plocka ej i parker och tänk på allemansrätten som säger att man inte får bryta kvistar och liknande. Fläderblommor kan du frysa som de är i fryspåsar (rensa och skölj innan) och sedan plocka fram och använda direkt från frysen.

RECEPT

Midsommarpizza med blomkålsbotten och gubbröra

Du behöver:

6 förrättsportioner

Pizzadeg

  • 1 st blomkål
  • 1 dl västerbottensost
  • 1 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • Salt och peppar

Gubbröra

  • 400g matjessill
  • 6st ägg, hårdkokta och kalla
  • 1st stor rödlök
  • 30g Gräslök
  • 150g majonnäs
  • 100g crème fraiche
  • Salt och peppar

Topping

  • Hyvlad rädisa
  • Svartpeppar
  • Smörgåskrasse
  • Styvmorsvioler
  • Crème fraiche
  • Svartpeppar

Gör så här:

Pizzadeg

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka ner blomkålen i bitar och riv sedan på största storleken. Mikra blomkålen i 5 minuter.
  3. Skär ner Västerbottensost och riv på nästfinaste storleken.
  4. Blanda blomkålsrivet med ägg, sedan mandelmjöl och sist osten.
  5. Smaka upp med salt och peppar.
  6. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ta bort det översta.
  7. Grädda i mitten på ugnen tills det precis börjar få färg, cirka 15 minuter.

Gubbröra

  1. Hacka sill, ägg, lök och gräslök fint.
  2. Vänd i majonnäs och sist crème fraiche.
  3. Smaka upp med salt och peppar.
  4. Klicka ut över avsvalnad blomkålspizza.

Topping

  1. Hyvla rädisor på mandolinen (0,5 mm) och strö över gubbröran.
  2. Klicka ut små toppar av crème fraiche.
  3. Klipp smörgåskrassen och strö den och styvmorsvioler över hela pizzan.
  4. Peppra på och njut!

Fläderblomssaft

Cirka 3 liter

Du behöver:

  • Ca 40 fläderblomsklasar
  • 3 ekologiska citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 l vatten
  • 2 kg strösocker
  • 2 krm natriumbensoat

Gör så här:

  1. Skölj blomklasarna. Skaka av vattnet och lägg klasarna i en bunke.
  2. Tvätta citronerna. Dela dem på längden och skiva dem. Lägg citron och citronsyra i bunken.
  3. Koka vatten och socker tills sockret lösts upp. Häll det kokheta vattnet i bunken och rör om. Täck över och låt stå svalt, ca 5 dygn.
  4. Sila saften i en silställning. Tillsätt natriumbensoat, utrört i lite av saften.
  5. Häll upp saften ända upp till kanten i rena kalla flaskor. Sätt på korkar. Förvara saften i kylen.

Tips! Har du inte möjlighet att göra saften just när flädern blommar kan de nyplockade fläderblommorna frysas. Skölj och låt dem rinna av väl innan de förpackas. Använd dem otinade.

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22