Tiden som ligger framför oss brukar innebära festliga tillfällen att ses, och midsommar är ett av dem!
Fyll faten med läcker sommarmat, häng på uteplatsen och njut av svalkande dryck med nära och kära.
Blommor är inte bara till för buketter och midsommarkransar, de kan också ätas! Så piffa upp maten med ätbara blommor så som:
På Bagaren och kocken har vi allt du kan tänkas behöva för den traditionella lunchen och den
obligatoriska grillmiddagen, allt från potatisskalare till grillar, från smarta köksredskap till myggskydd.
Alltsammans för att du ska få fira midsommar utan stress!
Oavsett var du firar midsommar – inomhus, på balkongen, på terrassen eller i trädgården så förlänger du kvällen med mysig belysning.
En terrassvärmare är uppskattat av många och håller benen varma så du och dina gäster kan njuta av kvällen även om solen gått ner.
Duka med tygservetter istället för pappersservetter, gärna i ett lite rustikare tyg som t.ex. linne.
I den här dukningen används olika serier från Rörstrand, ett enkelt sätt att både skapa lite liv och harmoni i dukningen.
Dekorera med yviga björkkvistar för att få in sommaren och matcha ljusen med dukningen!
Med en SPIN hängande ljuslykta från Höfats är det enkelt att skapa en gemytlig lägereldskänsla. Lyktan
har en smart design med ett luftflöde som skapar en vackert dansande flamma. Den ger dessutom ifrån sig
en härlig värme, och är säker att placera varhelst du önskar – inomhus, på balkongen, på terrassen eller i
trädgården. Perfekt att hänga i taket för att göra långa kvällar ännu längre och mysigare.
Sås
Ättikslag
6 förrättsportioner
Pizzadeg
Gubbröra
Topping
Pizzadeg
Gubbröra
Topping
Cirka 3 liter
Tips! Har du inte möjlighet att göra saften just när flädern blommar kan de nyplockade fläderblommorna frysas. Skölj och låt dem rinna av väl innan de förpackas. Använd dem otinade.
Här bjuder vi på sommarens absolut godaste sillrecept. Perfekta att ha med på midsommarbordet!
8 bufféportioner per sort
Snart är det äntligen dags att gå ut och plocka fläderblommor. Det finns så mycket gott och spännande du kan använda fläder till, allt från att marinera polkabetor och kyckling, till att göra din egen saft. Men det gäller att passa på så fort flädern dyker upp, innan man vet ordet av har den blommat över.
Den äkta fläderblomman har platta blommor som är vita eller svagt gulaktiga och har ljusgula ståndarknappar. Blommorna växer i breda knippen vilket gör att du kan ställa kronan upp och ner. Bären är svarta och kvistens märg har en ljus färg. När du plockar så tänk på att ha markägarens tillstånd, plocka ej i parker och tänk på allemansrätten som säger att man inte får bryta kvistar och liknande. Fläderblommor kan du frysa som de är i fryspåsar (rensa och skölj innan) och sedan plocka fram och använda direkt från frysen.